Live in Parijs 2012: Renault Clio R.S.

Live in Parijs 2012: Renault Clio R.S.

Tegelijk met de nieuwe Clio IV wordt in Parijs de nieuwe Clio R.S. voorgesteld. Die is op heel wat vlakken een lansbreker, niet in het minst in de vijfdeursconfiguratie.

Renault gooit heel wat heilige huisjes plat met de nieuwe Clio R.S. Naast het feit dat hij er enkel als vijfdeurs komt - goed, de achterste deurklink is weggewerkt in de C-stijl - krijgt hij ook de EDC automatische versnellingsbak, voorzien van schakelflippers achter het stuur. tenslotte verdwijnt ook de atmosferische 2.0 viercilinder ten voordele van een 1.6 met turbo.

Live in Parijs 2012: Renault Clio R.S.

Die genereert met 200 pk evenveel vermogen maar krijgt met 240 Nm 25 Nm extra tegenover de grotere voorganger. Renault stelt dat de nieuwe Clio RS twee liter per 100 km minder verbruikt dan voorheen. Daarnaast is hij braver geworden, aldus de ingenieur tijdens ons interview, al krijgt hij wel een centraal opgestelde Sport-knop zoals bij de Mégane R.S. Die knop zorgt ervoor dat je je kan laten gaan met het volle vermogen, of net je schoonmoeder kan meenemen zonder dat die de hele rit angsten moet uitstaan vanwege het brute vermogen. Met de turbo is het ook mogelijk om het vermogen van bij een lager toerental op te wekken, zodat je niet steeds de hogere regionen van de toerenteller moet opzoeken.

Uiterlijk voorziet Renault een aantal kleine aanpassingen, omdat de Clio IV zelf al sculpturaal is vormgegeven. We zien een nieuw setje velgen in zwarte lak en dito spiegelhuizen en deurklinken. Binnenin gebruiken de designers de rode of gele biesjes, in combinatie met een zwart interieur.

Derniers articles publiés

Commentaires (3)

Laisser un commentaire
Yvesw 13:04
Portrait de Yvesw

@Duckje: Ik heb diepe connecties in de autobranche ;)

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités