BMW Vision EfficientDynamics Concept: Waardig groen-alternatief

Update! Films bij 'meer lezen' - Het BMW Vision EfficientDynamics Concept is publiek gemaakt. Een supercar met de rijeigenschappen van de M-model maar het verbruik van een 116d (zelfs minder).  We wisten al wat te verwachten van dit concept. Maar de officiële bekendmaking geeft ons altijd enkele leuke, nieuwe details vrij. Zo schreven we eerder al, bij de tweede teaser, dat het om een 2+2 zitter ging met plug-in hybride technologie. Wat we nog niet wisten is dat hij amper 1.395 kg weegt, hij wordt aangedreven door een driecilinder 1.5l turbodiesel en twee elektromotoren en dat deze kleine diesel 163pk (een record!) sterk is met een maximum koppel van 290Nm.

De elektromotoren werden verdeeld over beide assen. Eentje vooraan, die 60kW tot 100kW sterk is met een maximum koppel van 200Nm. De elektromotor achteraan, die tussen de versnellingsbak en de dieselmotor ligt, is 25kW tot 38kW sterk en heeft een maximum koppel van 290Nm. Tel dat allemaal op en we komen tot 356pk en 800Nm koppel.

Met zulk vermogen schiet deze BMW in 4,8 seconden naar 100km/u en ligt de topsnelheid op 250km/u. Het verbruik ervan is slechts 3,76 liter per 100km. Cijfers en technologie die eindelijk een waardig alternatief kunnen vormen.

 

 

via autoblog

Derniers articles publiés

Commentaires (6)

Laisser un commentaire
Hannes 09:44
Portrait de Hannes

De batterijtjes moeten natuurlijk wel eerst opgeladen kunnen worden. Het design is wel lekker bruut, wel duidelijk gebaseerd op de M1 Hommage.

Wim 11:22
Portrait de Wim

leuk, maar maak nu eens een verkoopbaar design met dezelfde techniek aan boord, dan zijn we er tenminste iets mee, want nu is het gewoon publiciteit

Hannes 12:25
Portrait de Hannes

Andere velgen onder en geld teveel: ik koop hem zo. ik vind het design verkoopbaar genoeg. Gewoon al om ook even belachelijk te gaan doen in knokke en londen.

Wim 15:11
Portrait de Wim

hij heeft nen blauwen grill met neon :)

Hannes 17:07
Portrait de Hannes

Ganz Geil, nein?

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités