Witloof 13:47
Portrait de Witloof

Enig idee hoe lang het wachten zal zijn op dat Sync 4 systeem? De komende maanden is nogal vaag.

Wij hebben er eentje in bestelling staan, maar dat begint stilaan een drama te worden:
- Februari 2021 naar dealer gegaan, levertijd was toen ca. 3 maanden werd ons gemeld
- Bij bestelling in maart was de levertijd plots september 2021, maar ok, toch besteld
- Intussen verschijnen er online artikels (zomer 2021) over facelifttesten van de focus, dus ik bel naar de dealer en vraag of onze bestelling een faceliftmodel zal zijn. Dit blijkt niet meer mogelijk aan te passen en zou het 'oude' model blijven
- September 2021 is daar, het blijft stil langs de dealerkant, zelf maar gebeld en toen was de mededeling, uitgesteld naar januari 2022.
- Januari 2022, volgens Arval (leasing) zou de wagen geleverd worden op 26 jan 22, dus ik bel op 25 januari om te checken of dit klopt: de wagen is verplaatst met indicatieve productiedatum maart 2022 met als reden dat alle bestellingen zijn omgezet naar de faceliftversie.
- Ondertussen zijn we maart 2022 en heeft de wagen nu een effectieve productiedatum namelijk 14/04/2022. Ik lees de info omtrent de Sync 4 toeleveringsproblemen en bel terug naar de dealer. Opnieuw weet men mij niets extra te vertellen dan hetgeen ik online lees. Ik wacht al een jaar op deze wagen, krijg uiteindelijk het faceliftmodel, maar vermoedelijk dan met het oude Sync 3 systeem lees ik hier (het is een ST-Line, dus zou sowieso met Sync 4 moeten zijn). Dit vind ik eerlijk gezegd echt niet kunnen. Een jaar wachten om dan 'oude meuk' geïnstalleerd te zien worden.

Heel deze bestelling is dus een drama zoals je ziet. Ik overweeg eigenlijk stilaan om de bestelling te annuleren en een nieuwe keuze te gaan maken voor een ander merk.
Mijn vraag is dus of jullie hier meer info van Ford rechtstreeks over hebben, want de jongen van de dealer heeft mij niets nieuws te vertellen? Alvast bedankt

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités