BePa 09:56
Portrait de BePa

Zelf rijd ik met het extreemste der extreme downsizing: de 2-cilinder Fiat Twinair met 875 cc en 105 PK in een 500L Living. Gemiddeld normverbruik 4,8 - praktijkverbruik (uitgerekend) na 2 jaar: 6,2. Ten tijde van de aankoop waren de alternatieven een Grand C-max 3-cilinder (te lelijk) en een Grand Prius (2x zo duur). Het alternatief met de zuinigste 4-cilinder was de Grand Scénic met normverbuik op 6L.
Dan ben ik - ondanks het grote verschil met het normverbruik - toch tevreden maar op 6,2 uit te komen voor een dergelijke volumineuze, ruimtelijke en hoge mid-MPV.
Ik heb wel gemerkt dat ik er zuinig mee moest leren rijden, het verbruik is in de eerste maanden geleidelijk aan gezakt. En als ik de auto nu uitleen aan een chauffeur die gewend is aan een gewone diesel, dan zie ik achteraf dat het verbruik de hoogte in piekt. Het gaat dus echt samen met de manier van zuinig rijden en de wil om dat ook te doen. Zo'n klein motortje kan tamelijk zuinig zijn, maar als je er niet op let of je rijstijl niet aanpast heb je er niks aan... Ze zouden er dus een rijcursus en engagementsverklaring moeten bij doen :-).

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités