Hyundai wil potente i30 N in Frankfurt laten zien

hyundai-i30-n-spec-spyshot

Zo'n Hyundai i30 met turbo is allemaal goed en wel, maar toch willen ze bij Hyundai nog iets straffer op de weg zetten. Niet voor niets houden ze zich tegenwoordig bezig. Dat de N-reeks geen loze marketingpraat blijft, zou Hyundai op het salon van Frankfurt laten zien met de Hyundai i30 N.

Die i30 N moet een weerwoord bieden aan de krachtige VW Golf R en zijn kornuiten. Dat ze daarom niet gewoon de 186 pk sterke i30 Turbo pimpen kan je wel raden. Volgens het Australische GoAuto zal de krachtigste Hyundai i30 ooit 300 pk en 383 Nm ontwikkelen. Dat laatste bij 2.000 rpm, het eerste zowat 1.000 toeren later.

Om dat spul naadloos op de weg over te brengen zou Hyundai wel een heel pak wijzigingen doorvoeren. Niet alleen krijgt de i30 All Wheel Drive en een dikkere 2.0 motorisatie, ook zou hij al op een nieuw platform staan, wat hem een volledig andere auto maakt. Dat laatste is niet helemaal zeker en het blijft ook de vraag of Hyundai een concept car dan wel een productieversie zal voorstellen in Frankfurt.

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités