Cliff Haerden 14:13
Portrait de Cliff Haerden

Op zich vind ik dat allemaal wel grappig maar toch paar bedenkingen. Ik snap al niet waarom ze niet gewoon een vervangend kapje kunnen maken in plaats van zo veel stappen om het te monteren. Dat die generator is volgens mij niet eens echt nodig 4 ledjes verbruikt echt bijna niets. Ledjes verbruiken 0.02 ampere zeker rood oranje en groen kan heel erg zuinig als je gaat naar bv low current leds ... dan kom je op 0.002 ampere! Rode SMD's werken op 1.1 volt pak dat je er 4 hebt zit je op 4 x 0.002 ampere (parallel met voorschakelweerstandje kan dat perfect op 1.5 volt cell. Pak dat we uit komen op 0.01 ampere. Een standaard AA batterij levert 1.5 volt. Alcalines leveren 2.5 ampere. De leds kunnen dus omgerekend 173 uur blijven branden :) met een schemer sensortje is het dus 1 keer per jaar AAtje vervangen :) eventueel zonnecelletjes of zo in het plaatje. Andere optie is zoals bv vroeger de spinners ... bij stoppen generatortje laten door draaien. Dat lijkt me stukken praktischer. Dit ding is natuurlijk wel geavanceerder met kleurkes en controller.

Of ik het cool vind ben ik niet echt uit :) Ergens vind ik het wel een leuk concept zegt het kleine kind in mij. De grootste vraag die ik heb ... mag dit legaal in Belgie. Volgens mij niet hoor!

Ik heb in Engeland iemand gezien die had zijn velgjes in glow-in-the dark verf gedaan dat was ook een leuk idee :) die lichten dan ook op en bv de warmte generatie bij remmen zorgt ook voor glow effect ...

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités