Laatste kans: Jaguar F-Pace neemt afscheid met twee speciale edities (2024)

Jaguar F-Pace 90th Anniversary Edition 2024

Het doek valt stilaan voor Jaguars eerste SUV: de F-Pace. De Britten trakteren hem op niet één maar twee speciale edities en verklappen erbij dat het de laatsten zullen zijn. Nadien is het de beurt aan een volledig elektrisch gamma aan nieuwkomers, maar niet voor Jaguar zijn geschiedenis nog even in de bloemetjes zet.

In 2016 trokken ze bij Jaguar het doek van hun allereerste SUV: de F-Pace. Intussen kreeg die al gezelschap van een compactere E-Pace en een elektrische I-Pace, maar acht jaar na datum staat ook de pionier zelf gewoon nog in het gamma. Terwijl concurrenten in de tussentijd dus al met heel wat gloednieuwe hoogpotigen in hetzelfde segment op de proppen kwamen, wist Jaguar zijn F-Pace aanlokkelijk te houden met facelifts en special editions… Kijk maar naar dit duo.

Sterkste (en laatste) F-Pace

Het merk heeft namelijk zijn ‘90th Anniversary Edition’ van de F-Pace voorgesteld en die moet de allereerste keer dat de Jaguar-naam op een auto verscheen, in 1935, eren. Dat doet hij met specifieke badges, nieuwe diamantgeslepen velgen en R Design-exterieurdetails terwijl je binnenin donkere hemelbekleding en contrasterende stiksels in je sportstoelen krijgt. Qua uitrustingsniveau kan je nog steeds kiezen uit de S, de SE en de HSE en op motorisch vlak is de ‘90th Anniversary Edition’ er als plug-inhybride of als mildhybride diesel. Wil je liever een V8 op benzine, dan biedt Jaguar een tweede special edition aan in de vorm van de ‘SVR 575 Edition’. Die pompt voor de gelegenheid nog eens 25 extra pk’s uit zijn 5.0-literblok, goed voor 575 pk en de titel van krachtigste F-Pace ooit.

Jaguar F-Pace SVR 757 Edition 2024

Daarnaast wordt hij echter ook één van de laatste F-Paces ooit want Jaguar geeft mee dat het na deze twee speciale edities over en uit is. Daarin is de SUV trouwens niet alleen want vanaf volgend jaar moeten ronduit alle verbrandingsmotoren er bij de Britten uit. Vanaf 2025 wil Jaguar namelijk een zuiver elektrisch luxemerk worden waardoor er vermoedelijk enkel nog even plaats is voor de I-Pace. Die krijgt volgend jaar echter al gezelschap van een elektrische vierdeurs GT met zo’n 700 kilometer rijbereik, gevolgd door een duo van SUV’s op stroom. Benieuwd of één daarvan de F-Pace-naam dan zal recycleren…

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
van Wijk Benjamin 08:47
afbeelding van van Wijk Benjamin

Het was ook een dikke prullenbak

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws