Officieel: Forthing EVO Electric is gezins-EV onder de 40.000 euro (2023)

Forthing EVO electric BEV belgie 2023 info prijs

Opzij Peugeot, er is een nieuwe leeuw gearriveerd in ons Belgenland. Het Chinese Forthing pakt daarbij meteen uit met de EVO Electric, een elektrische SUV met het formaat van een Volkswagen ID.4... maar dan wel met een prijs van "amper" 39.995 euro. Jep, daar gaat dus in 2024 nog eens 5.000 euro vanaf met de Vlaamse premie.

Of je nu voor of tegen bent, de toestroom aan nieuwe automerken op de Europese bodem zorgt voor een lekkere portie rock-'n-roll. Want elke week valt er wel wat nieuws te beleven. Vorige maand pakte het Chinese Forthing groot uit op de IAA Mobility in Duitsland, nu komen de eerste modellen al naar België via importeur One Automotive. De belangrijkste van het gezelschap? Dat kan wel eens deze EVO Electric gaan worden.

Ruime SUV

Want een ruime EV voor een strak prijskaartje? Daar kunnen we er niet genoeg van hebben. De Forthing EVO Electric mag je dan ook zien als een rivaal voor de Volkswagen ID.4 en co maar dan wel met een aanzienlijk lager prijskaartje. Zo prijst de elektrische SUV zich in België vanaf 39.995 euro. Uiteraard een slimme zet van importeur One Automotive. Want daardoor geniet deze EVO Electric vanaf volgend jaar van de Vlaamse EV-premie van 5.000 euro. Da's dan 34.995 euro voor een ruimte elektrische SUV. Kijk, nu komen we ergens.

Forthing EVO electric BEV belgie 2023 info prijs

Maar wil je ergens komen met deze Forthing Electric? Da's natuurlijk de vraag. Qua design speelt de 4,6 meter lange SUV het alvast op veilig. De snuit krijgt een gesloten grille en koplampen die doen denken aan de klauwen van een leeuw (Peugeot iemand?). Het leeuwenschild prijkt trots op de motorkap en de golvende flank en dito derrière ogen tijdloos... maar misschien een tikkeltje generisch. Binnenin stelen twee 10.25-duim schermen de show. Met een wielbasis van 2,7 meter zou er geen gebrek aan binnenruimte mogen zijn.

Riante accu, maar ook deftig te laden?

Maar wat zit er nu onder de carrosserie van deze Forthing? Wel, om te beginnen een elektromotor van BYD van 204 pk en 340 Nm koppel. Op thuismarkt China komt 'ie standaard met een LFP-batterij van 57,8 kWh maar de Belgische markt krijgt meteen de big guns in de vorm van een ternair lithium-batterij van 85.9 kWh. Daarmee moet volgens Forthing een range van meer dan 500 kilometer mogelijk zijn.

Forthing EVO electric BEV belgie 2023 info prijs

Qua oplaadsnelheden blijven ze momenteel nog vaag, al zou DC-laden van 20 kWh tot 85,9 kWh in minder dan een uurtje klaar moeten zijn. Geen nood, we hebben nu al een rechtstreekse lijn gelegd met importeur One Automotive voor een test. Binnenkort weten we dus te zeggen of de Europeanen een nieuwe Chinees hebben om te vrezen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Geert Lippens 15:56
afbeelding van Geert Lippens

De toestroom aan nieuwe merken is niet meer bij te houden. Hoe zit het echter bij garantieclaims en bij wie kan men dan terecht? Wat met de wisselstukken bevoorrading en dit ook op lange termijn ( je zal maar een ongeval hebben)? Hoeveel van deze merken zullen na X aantal jaren nog bestaan? Misschien kan de redactie dit eens nagaan?

Patrick 04:42
afbeelding van Patrick

En mag er een trekhaak onder? Is die leverbaar? Hoeveel mag hij trekken?

Stefaan 20:16
afbeelding van Stefaan

Onder de 40000, mooie belofte, tot je bij de verdeler gaat. De wagen kost 46000, echt een schande om de consument zo naar een verdeler te lokken. MISLEIDENDE RECLAME

this 14:27
afbeelding van this

Werkt dat dan? Je gaat naar de dealer met de verwachting om een auto te kunnen kopen van 35k (40k - 5k subsidies) en eenmaal je daar bent denk je 'oei het is 46k, maar ja, ik ben er nu toch al, ik kan evengoed tekenen'? Ik zou die 11k alleszins niet zomaar betalen omdat ik nu eenmaal bij de dealer binnengestapt ben.

stefaan 14:05
afbeelding van stefaan

Nee, maar er zijn nog andere, minder dure wagens, die one automotive, via de verdelers ten toon stelt.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws