Hij is er! Vier vragen over Polestar 4 beantwoord

Polestar 4 2024

Hij is officieel in België geland, de Polestar 4. Met een lancering deze zomer in het verschiet, ging Autofans Polestars nieuwste al eens van dichtbij bekijken. Aansluitend gingen we op de koffie met de Belgische Polestar-bazin, Lies Eeckman, om haar vier prangende over de "P4" te stellen.

Eerst even stilstaan bij de ster van de show (die mop schreef zichzelf). We wisten natuurlijk al veel van het model dat tussen de 2 en de 3 komt postvatten. Twee motorisaties (Single of Dual motor), een WLTP-autonomie van 580 of 610 kilometer, een premium interieur en een design dat ook in het echt hoofden doet draaien. De Polestar 4 ziet er trouwens compacter uit dan hij in werkelijkheid is, en dat merk je niet meteen aan het royale interieur. Polestar zelf wil ons graag inprenten dat dit een coupé-SUV is maar vooral het SUV-label is wat ons betreft misschien een beetje stretch, hoewel de binnenruimte echt wel indrukwekkend is voor een auto met een aflopende daklijn. Een knap design heeft meestal z’n prijs die je betaalt binnenin, maar niet dus bij de Polestar 4.

Polestar 4 2024

Dé gimmick is natuurlijk de achterruit, of beter gezegd het ontbreken ervan. Daardoor springt vooral de achterkant van de Polestar 4 in het oog. Eerlijk is eerlijk, de designers hebben knap werk geleverd. Het extra metaal waar je normaal een achterruit verwacht geeft de Polestar 4 een gespierd karakter, alsof hij een stevige dosis steroïden heeft geslikt die vooral aan de kont zijn blijven plakken. Binnenin is het meer wennen, zo zonder glas achteraan. De achteruitkijkspiegel is nu een scherm dat gekoppeld is aan een camera op het dak. Veiliger, zo horen we van de verantwoordelijke ingenieur, want die camera geeft je een breder perspectief dan wat je met het blote oog zou zien. We zijn benieuwd of dat in de praktijk ook zo zal blijken. Daarover later meer, nu de beloofde vier vragen aan Lies Eeckman, Managing Director van Polestar Belux.

1. Voor wie is deze Polestar 4 en hebben jullie aan de particulieren ook gedacht?

“Met Polestar willen we onze plek claimen in het zogenaamde Premium Luxury EV-segment, en dan kijk je automatisch naar de company cars. Het is onze logische focus als je weet dat 67% van de ingeschreven nieuwe wagens in 2023, bedrijfswagens zijn. Met de Polestar 2, 3 en 4 spelen we in het hart van het Premium EV-segment. En bij de particulieren zien we een toenemende interesse in het groeiende aanbod aan jonge tweedehandswagens die een waardig alternatief zijn.”

Polestar 4 interview 2024

2. Hoe kijken jullie naar grote concurrent Tesla?

“Het is vooral de media die Polestar tegenover Tesla positioneert. Wij zijn natuurlijk nog maar vier jaar bezig, en we kijken toch vooral naar onze eigen kracht en sterktes. Polestar wil uitpakken met een sportief DNA, premium luxe en kwaliteit, en niet te vergeten een uitstekende customer experience en after-sales service. Met onze nieuwe line-up is het duidelijk dat we kiezen voor een value approach boven een volume approach.”

3. Wat zijn de unieke eigenschappen van de Polestar 4? En gaat het ontbreken van een achterruit niet afschrikken?

“Het moge duidelijk zijn dat het design een geweldige trekker zal zijn. Koppel daar gerust de premiumbeleving aan vast en ook het feit dat de ecologische voetafdruk van de 4 heel erg laag is gebleven. Dat er geen achterruit is, dat is misschien even wennen maar het is eigen aan het coupé-SUV-concept.”

Polestar 4 onthulling 2024

4. Volvo heeft recent de intentie geuit om zich los te rukken van Polestar. Wat betekent dat voor jullie toekomst?

“We hoeven daar niet ongerust over te zijn want we kunnen nu evolueren naar een sterk onafhankelijk merk. We hebben ook het volste langetermijnvertrouwen gekregen van moederhuis Geely, en op het vlak van R&D, productie en aftersales blijven we ook gewoon samenwerken in de toekomst. Dat gebeurt trouwens in twee richtingen want Volvo gebruikt ook technologie van Polestar. Het is met andere woorden een logische volgende stap in ons groeiverhaal.”

Lees HIER wat de Polestar 4 moet gaan kosten in België.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Pieter E 17:53
afbeelding van Pieter E

Ik snap niet dat deze gehomologeerd geraakt is zonder achterruit. Ik dacht dat de bedoeling was dat je door de auto voor je kan kijken wat er daarvoor gebeurt, bv 3de remlicht van diens voorligger zien... Veilig is wat anders...

Adriaan 10:43
afbeelding van Adriaan

Rij in een normale auto achter een suv in de file, en vertel me eens hoeveel je kan zien van de auto voor die suv? Idem als je achter een bestelwagen/vrachtwagen/bus rijdt. Of iemand met geblindeerde ramen.

FLP 08:59
afbeelding van FLP

Bij een bakkersautootje of bestelwagen kan je toch ook niet door de achterruit kijken? Dus waarom zou het hier niet mogen?

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws