Officieel: Lucid Gravity is elektrische SUV met grootste rijbereik ter wereld (2023)

Lucid Gravity 2023

Lucid is zijn belofte nagekomen. Dit is namelijk de Gravity en die mag zich meteen al kronen tot de elektrische SUV met het grootste rijbereik op de markt. Zo moet je er maar liefst 708 kilometer ver mee komen op een volle batterij… Ver genoeg om ermee tot in Europa te geraken, Lucid?

De merknaam ‘Lucid’ zegt je misschien niet zoveel, maar het is geen onbelangrijke speler in elektroland. Met de Air, een forse sedan die ook in bepaalde Europese markten al verkrijgbaar is, heeft de Amerikaanse constructeur namelijk de elektrische auto met het grootste rijbereik ter wereld in handen. Daar namen ze echter nog geen genoegen mee, o nee. Ze wilden graag ook de elektrische SUV met het grootste rijbereik in hun gamma, en zo geschiedde.

Ruim genoeg om in te zonnen

Dit is namelijk de Lucid Gravity, alweer het tweede model van de jonge fabrikant en hun eerste SUV. Dat is er meteen ook eentje van formaat want met zijn lengte van 5,02 meter en breedte van 2 meter mag hij in onze contreien gerust naast iets als een Mercedes EQS SUV komen staan. Dat doet hij dan wel met een herkenbare Lucid-snuit die net als de Air beschikt over een doorlopende balk voorop met daarin de koplampen verwerkt. Achteraan valt vooral de forse overhang op, die doet vermoeden dat de koffer op zijn zachtst gezegd riant wordt.

Lucid Gravity 2023

Hoe riant precies mogen we nog niet weten, maar we zien alvast dat de Gravity ook een voorkoffer of frunk krijgt. Die blijkt minstens ruim genoeg om met z'n tweetjes in te zonnen — getuige de dames in de beelden — en wat de échte zitplaatsen betreft, lijkt de SUV er al zeker zeven te krijgen. In de koffer spotten we namelijk een derde zitrij, maar het belangrijkste speelt zich natuurlijk helemaal voorin af. Daar pakt de Gravity uit met een enorme set OLED-schermen waarvan het bovenste maar liefst 34 inch groot zou zijn. Daaronder staat een flink infotainmentscherm in voor het gros van de bediening, want veel knoppen zijn er verder niet te bespeuren.

320 kilometer in 15 minuten

De aandrijflijn krijgt wel nog een hendel op de stuurkolom, maar voorlopig blijft Lucid relatief vaag over wat die precies bedient. We weten alleen dat er versies komen met flink wat vermogen, want volgens de Amerikanen gaat de krachtigste Gravity naar de 100 km/u in minder dan 3,5 seconden. Daarnaast verklappen ze dat de elektrische SUV een 900V-architectuur krijgt, waardoor je tot 320 kilometer range in de accu moet kunnen pompen in amper 15 minuten. Hoe groot die accu is, blijft dan weer geheim maar één detail mogen we wel weten: eenmaal volgeladen, komt de Gravity 708 kilometer ver wat hem nipt de elektrische SUV met het grootste rijbereik op de markt zou maken.

Lucid Gravity 2023

Of hij dat ook op de Europese markt wordt, kunnen we nog niet helemaal bevestigen. Die kans zit er wel dik in aangezien Lucid de Air intussen al aanbiedt in bepaalde delen van het Oude Continent. In thuisland VS moeten de eerste stuks alvast geleverd worden vanaf eind 2024, en ze komen er in de catalogus te staan vanaf zo’n 80.000 dollar — omgerekend een kleine 74.000 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
David 12:45
afbeelding van David

Dat is exact 1km verder dan de Fisker Ocean Extreme https://www.fiskerinc.com/nl-be/ocean.
Ook een SUV én veel goedkoper.
Een beetje flauw van Lucid om daarmee zo te lopen pochen...

Brecht 15:49
afbeelding van Brecht

Ja maar de gravity weegt 400 kg meer en heeft 600 liter meer laadvolume.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws