Microlino: elektrische Isetta-kloon komt volgend jaar naar België

Micro Microlino België 2022

Ons Belgenland is nog maar eens een automerk rijker — als je dit tenminste een auto mag noemen. Vanaf volgend jaar komt Micro namelijk naar onze contreien met zijn Microlino. Niemand minder dan D’Ieteren, vooral bekend als importeur van de Volkswagen-merken, gaat het voertuigje invoeren.

Binnenkort krijgt de Citroën Ami eindelijk een volwaardige rivaal, want met ingang van volgend jaar wordt de Microlino verkrijgbaar in ons land. Dat is een compacte EV die het midden kiest tussen de auto en de motorfiets, en dus net als die Citroën in de klasse van de 'quadricycles' speelt. Hij heeft echter een extra troef achter de hand, want zijn design doet denken aan de guitige BMW Isetta van weleer.

B-rijbewijs vereist

Zo biedt de Microlino één enkele, enorme deur aan de voorkant die zijwaarts opent, net als zijn inspiratiebron. Of dat handig is valt nog te bezien, maar de aandrijflijn klinkt alvast veelbelovend. Zo wordt elk exemplaar voorzien van een elektromotortje met amper 17 pk, maar wel 89 Nm koppel. Qua accucapaciteit is er dan weer keuze uit pakketten van 6 kWh, 10,5 kWh of 14 kWh en kom je al naargelang 91, 177 of zelfs 230 kilometer ver. Ongeacht het formaat is de accu binnen de 4 uur terug volgeladen, maar sneller dan dat kan wel niet. En over snelheid gesproken: met een top van 90 km/u is de Microlino flink wat vlotter dan de Citroën Ami, maar je moet er dus ook wel een B-rijbewijs voor kunnen tonen.

Micro Microlino België 2022

Het nieuws kwam uit de hoek van D’Ieteren, een bedrijf dat bij het brede publiek vooral bekend staat als ‘de importeur van Volkswagen’. D’Ieteren wil tegenwoordig echter meer dan dat betekenen, en maakt daarom werk van een uitgebreider en vooral multimodaal portfolio. Zo heeft het met EDI al een laadabonnement voor elektrische auto’s onder zijn vleugels en betrad het ook al de wereld van de tweewielers met fietsenmerk Lucien. De Microlino vormt op dat vlak dus het ideale brugje tussen die nieuwe aanwinsten en de vele automerken die D’Ieteren al vertegenwoordigt. Verwacht de eerste Microlini op onze wegen vanaf begin 2023. De verkoop zal online gebeuren, en de voordeligste is voor jou vanaf 14.900 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
KoenV 08:27
afbeelding van KoenV

Vorig jaar werd de Microlino nog aangekondigd voor 12.000 euro (die met 200km range). Nu zal de instapversie (90km) 15.000 euro kosten. Voor die met 200 km range wordt het 18.400 euro of 53% duurder dan in 2021 aangekondigd. Mijn interesse smelt weg bij die prijs...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws