Maken of kraken: Mercedes EQE Break (RENDER)

Mercedes EQE Estate Break Render

Met haar focus op elektrificatie is het maar een kwestie van tijd voor Mercedes haar eerste elektrische stationwagen op de markt zal brengen. De pas gelanceerde EQE zou daarvoor een perfecte kandidaat zijn. Maken of kraken, zo'n EQE Break?

Ere wie ere toekomt, want Mercedes is één van de eerste massaconstructeurs die en masse elektrische varianten uitrolt van haar al bestaande modellen. De GLA heeft zijn EQA, de GLB zijn EQB, de GLC zijn EQC, de E-Klasse zijn EQE, de... enfin, je snapt het wel. De grote afwezige in de line-up (tot nog toe) is een elektrische stationwagen (die primeur vind je bij MG). Een leegte die hopelijk spoedig opgevuld mag worden. Misschien wel met een EQE Break?

Break/ Shooting Brake

De keuze voor die EQE als basis is an sich niet zo ver gezocht. Zo is de E-Klasse stationwagen met verbrandingsmotor een graag geziene gast op het Europese vasteland - niet in het minst door taxichauffeurs. Het zou dus een logische zet zijn van Mercedes om de EQE te verkiezen als basis vaar haar eerste volledig elektrische stationwagen. Met de stroomlijn in het achterhoofd zou dat evenwel geen klassieke stationwagen worden qua lijnenspel. Want meer dan ooit moeten constructeurs op zoek naar de ideale mix tussen efficiënte en kofferruimte. Waardoor Mercedes misschien beter over de EQE Shooting Brake kan spreken.

Mercedes EQE Estate Break Render

Of er plannen zijn voor zo'n EQE Break is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. Wel weten we dat Mercedes nog een SUV-derivaat van de EQS en EQE op de markt zal brengen als elektrisch alternatief voor de GLE en GLS. Wat zeggen jullie? Zou dat wat zijn, zo'n gestroomlijnde EQE Break? Laat het weten in de comments!

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
John 13:03
afbeelding van John

Geef je job als auto-journalist nog niet op om auto ontwerper te worden :-P geslaagde fotoshop, maar er scheelt iets met de verhoudingen. De hoge deuren met kleine ramen komen beter tot hun recht bij het berline model.

Jan De Groote 13:49
afbeelding van Jan De Groote

Is dit niet meer een shooting break? In ieder geval: I like it!

Jan Van Paemel 09:27
afbeelding van Jan Van Paemel

Mooi, achterzijde beter in verhouding dan de net te korte koffer.

Geoff 11:54
afbeelding van Geoff

Doet mij zo eerder denken aan de R klasse... Mag achteraan wat langer gerekt van mij.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws