Vraag: heeft de levering van jouw nieuwe auto vertraging opgelopen?

Chipstekort autosector productie

De lanceringen van nieuwe modellen laten wat langer op zich wachten, en ook de productielijnen zijn al vaker stilgelegd dan gehoopt. Het chipstekort in de auto-industrie laat zich voelen. Heeft de levering van jouw nieuwe auto al vertraging opgelopen?

Wij merken het doordat sommige eerste testritten met nieuwe modellen wat langer op zich laten wachten dan eerst aangekondigd. Van familie en vrienden horen we wel eens dat hun nieuwe auto nog niet geleverd is. Bij ons zie je ook af en toe een nieuwsbericht passeren met de melding dat er een productielijn stilligt.

De oorzaak? De sterk toegenomen vraag naar microchips en halfgeleiders, en het aanbod dat die vraag niet meer kan bijhouden. Vorig jaar, tijdens de coronacrisis, viel zo goed als de hele autoproductie stil, en werd de productie van microchips en halfgeleiders geheroriënteerd naar huishoudelektronica, smartphones, spelconsoles, laptops, enzovoort.

De autosector startte de productie sneller dan verwacht op, maar het lockdowneffect op de vraag naar consumentenelektronica blijft hoog. Tegelijk is het effect van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China voor de coronacrisis nog niet helemaal uitgewerkt. Het resultaat is dat de vraag naar de minuscule elektronicacomponenten hoog blijft, maar het aanbod niet kan volgen.

Het ziet er dus naar uit dat de onbalans nog enkele maanden of zelfs enkele kwartalen zal aanhouden. De autosector zal dat effect dus nog blijven voelen, en nog een hele tijd met productie- en leveringsproblemen blijven kampen.

Daarom dus:

VRAAG: Heeft de levering van jouw auto vertraging door het chipstekort?

Laatst gepubliceerd

Reacties (199)

Plaats een reactie
Sneppe 21:04
afbeelding van Sneppe

Toyota Yaris voor de vrouw besteld eerder deze week, normaal eind januari levering voorzien..... Wel met een risico aangezien de garage haar huidige wagen gaat overnemen. Altijd de vraag, stel dat ze er nog een zwaar ongeval mee heeft.... Wel omnium verzekerd maar geen enkele garage wil een wrak overnemen.....

joseph V 09:54
afbeelding van joseph V

3tal jaren geleden licht ongeval met auto in recht paar dagen voor overname bij aankoop nieuwe wagen. Garage heeft gewoon de wagen overgenomen en met de verzekering regeling getroffen, heb nog kleine som ontvangen voor paar dagen derving auto.

Maurice 09:44
afbeelding van Maurice

Hyundai Tucson N-line besteld, eerste leverdatum zou week 26 zijn. Dit is bijgesteld naar week 39, nu is het week 40 en nog geen auto of zelfs geen bericht wanneer deze wel geleverd gaat worden. Communicatie is niet het sterkste punt van Hyundai.

Bert Dubbeldam 21:37
afbeelding van Bert Dubbeldam

Begin juni Volkswagen Tiguan PHEV besteld. Stond oorspronkelijk gepland voor eind november, ging naar eind december. Staat nu pas gepland halverwege mei 2022, en dat is nog geeneens definitief.

Mike V R 01:27
afbeelding van Mike V R

Opel Zafira Life besteld vorig jaar in september !
Leverdatum stond toen op februari 2021. Daarna door, volgens hun, aanpassingen aan het bestelplatform uitgesteld naar april.
In september was was er ineens geen produktiedatum meer en zat er een Europese fout op de wagen waar ze zogezegd niets aan kunnen doen.
We zijn nu oktober. Langs de dealer langs geweest en die hoopt nu te leveren ergens in 2022.
Te gek voor woorden !

Vandoninck Alain 21:04
afbeelding van Vandoninck Alain

Half april Volkswagen Tiguan PHEV besteld. Stond bij bestelling gepland voor eind november, ging even later naar eind december, dan naar januari 2022. Staat nu gepland voor halverwege maart 2022????? Tot op heden nog steeds geen officiële productie datum.
Had men op voorhand in de garage eerlijk geweest, ik had nooit een VW besteld.

Patrick T 19:42
afbeelding van Patrick T

Ben het helemaal met u eens. Zowel bij mij als bij Bert, bericht van 6/10, stond de laatste vermelding op 12 mei 2022 en sinds paar weken geen status meer beschikbaar maw 'geen' datum meer in het vooruitzicht. Ik bestelde zelf een stockwagen om niet al te lang te moeten wachten maar zie nu waar we staan....

Alain 20:45
afbeelding van Alain

Volgens het laatste bericht staat de Tiguan PHEV gepland voor mei 2022, nog steeds geen productie datum bekend voor de wagen. Nog even uistel en ze leveren mij het nieuwe model 2023, ik heb van VW zelf nog altijd niets gehoord.

Bert Dubbeldam 16:01
afbeelding van Bert Dubbeldam

Bij mij staat er inmiddels ook geen datum meer bij. Ik heb hem besteld in Nederland dus hier dezelfde problemen als bij jullie.

Tim 10:04
afbeelding van Tim

02/02/2021 VW Golf GTE besteld, leverdatum eind juni/begin juli, opgeschoven naar eind augustus, wagen is geproduceerd maar moet op de parking in Wolfsburg blijven staan omdat er nog een paar chips moeten geïnstalleerd worden, afwerkingsdatum: onbekend. Ze blijven wel produceren, wat maakt dat de achterstand van onafgewerkte auto's alleen maar groter wordt aangezien er meer wagens geproduceerd worden per dag, dan dat er chips worden geleverd... Ben benieuwd wanneer ik hem uiteindelijk ga krijgen. En hopelijk gebeurd er ginder niets op de parking...

Marco thijs 16:38
afbeelding van Marco thijs

Hey heb je uwe gte al ik heb een golf 8 gti gekocht in januari 2021 en ben nog steeds aan het wachten?!

Jef 13:56
afbeelding van Jef

Hallo allemaal,
Iemand die een mercedes EQA besteld heeft en al ontvangen heeft?

Edwin 14:20
afbeelding van Edwin

Eind februari 2021 Mercedes GLE DE besteld. Normaal zou deze in september geleverd worden. Nu spreekt men van eind november, maar men is niet zeker....

Filip D. 20:49
afbeelding van Filip D.

Hallo,
Vw id4 gtx besteld eind september 2021.
Voorzien eind april 2022..
Ik hou al rekening met een annulatie,zelfs in Duitsland bijna geen gtx..

Jos D. 18:34
afbeelding van Jos D.

Ondertussen in Ethiopië ... Gaan we kunnen eten vandaag ?
Om maar te zeggen dat jullie een luxeprobleem hebben.

Pietje 15:44
afbeelding van Pietje

Bent u weleens in Ethiopië geweest?

Leon Wolf 08:27
afbeelding van Leon Wolf

VW Tiguan begin mei 2021 besteld levering oorspronkelijk voorzien voor 24 september. Inmiddels na diverse verschuivingen vanmorgen bericht dat hij pas eind januari 2022 komt. Maar ook dat is geen zekerheid

wendyg 12:50
afbeelding van wendyg

Hou me op de hoogte ;) de mijn half mei besteld.. ben benieuwd

leopold schouwaerts 07:56
afbeelding van leopold schouwaerts

citroen c3 besteld op 6 aug. levering voorzien begin november maar is al uitgesteld naar eind december dit met een vraagteken.

Coby Westerhof-Palmbergen 18:01
afbeelding van Coby Westerhof-Palmbergen

In april 2021 een Suzuki Vitara Smart Hybride gekocht. Het nu bijna december en er is geen zicht op de datum van levering. Balen dus.

elise 8670 11:39
afbeelding van elise 8670

VW Touran besteld februari 2021, eerste levertijd: juni/juli. Daarna september/oktober. Nu staat er geen datum meer bij. Bij andere bestellingen in onze garage uit deze periode staat er januari 2022. Benieuwd naar wanneer anderen hier verder nieuws krijgen.

Jules 19:45
afbeelding van Jules

Ik heb een Hybride Tiguan op 16/02 besteld. Eerst mei en dan week na week uitstel. Ondertussen staat op de myvolkswagen.be website dat de tracking tijdelijk niet beschikbaar is. Een beetje rondzoeken in de broncode van de website vertelt me dat mijn auto voorlopig voor de week van 07/02 gepland staat. En vooral: geen nieuws van Volkswagen zelf, dat is nog het ergst van al!

wendyg 11:58
afbeelding van wendyg

Hy Jules, hoe doe je dat, ik heb ook via chrome zitten rond neuzen, maar niks gevonden...

wendyg 12:40
afbeelding van wendyg

Hey Jules, hoe doe je dat?

this 11:05
afbeelding van this

Voor je naar die pagina nagiveert, op F12 drukken en je zou developer tools moeten openen daarmee. Open dan de netwerk tab. Daarna navigeer je naar de pagina waar je de tracking zou moeten zien (maar die er dus niet is). En in de netwerk tab zal je de communicatie zien tussen je browser en de server van de website. Ik gok dat je moet zoeken naar apexremote (althans zo heet het bij Skoda). Klik daarop en kijk dan in de response tab. In het beste geval zie je wat benamingen die logisch klinken. En de tijdstip die er bij staat is in epoch milliseconden, online kan je daar wel een converter voor vinden om die te converteren naar een datum die voor mensen leesbaar is.

wendyg 09:56
afbeelding van wendyg

bedankt! ik had het al gevonden...

DVD 19:50
afbeelding van DVD

Bestelling geplaatst eind oktober 21 van een Mercedes EQC 400. Leasing (Arval) geeft nu standaard datum aan van levering midden mei 22… Mercedes garage was wel duidelijk dat aantal opties sowieso niet gingen geïnstalleerd worden (geen Burmester geluidsinstallatie, geen AR navigatie, geen draadloze lader).
Heel erg benieuwd wat uiteindelijke datum zal worden als ik dit hier allemaal lees…

DVD 10:24
afbeelding van DVD

Update van de bestelling van mijn MB EQC. Levering (alweer) uitgesteld en staat nu op productiedatum van 2 september - wellicht pas levering in oktober. Dus zal precies 1 jaar wachttijd zijn ...

Kevin P 05:43
afbeelding van Kevin P

Iemand problemen met levering van BMW moet namelijk nieuwe wagen bestellen. Ofwel Mercedes GLA hybride business solution of de BMW X1.

Gezien dat is hier feel vertraging zie bij MB ben ik geneigd om de BMW te nemen.

JanJaap 09:49
afbeelding van JanJaap

Gewoon naar BMW dealer gaan en op zijn scherm meekijken als hij in het systeem de huidige levertijden opzoekt.

Ik heb net een Seat Tarraco PHEV nagevraagd en die staat voor week 10 2023. Heel 2022 maken ze geen Tarraco's.

Jeroen 19:08
afbeelding van Jeroen

Waarvan komt de informatie dat in heel 2022 geen Tarraco's zouden worden gemaakt?

Mr M 11:27
afbeelding van Mr M

Opel zafira life besteld in mei levering normaal november de levering. Ik heb nog gevraagd aan de dealer in mei bij de bestelling hebben jullie moeilijkheden met de ship het antwoord was duidelijk NEE nu weet hij niet wanneer de levering plaats vind

Mile 02:03
afbeelding van Mile

Heeft u al nieuws ivm uw Zafira ?
Ondertussen ben ik zelf al van september 2020 ! aan het wachten.
Ondertussen maken ze enkel nog de elektrische versie. Ze hebben wel beloofd om alle wagens die besteld zijn nog te maken. De vraag is enkel wanneer….

TA 16:57
afbeelding van TA

Skoda Octavia besteld, 11 januari 2021.
Levering:
- voor 1 april 2022
- vervolgens september 2022
- dan december 2022
- nu april ????

Annuleren enkel indien je via hun garage een andere wagen koopt.

Michael 23:59
afbeelding van Michael

Uw garage is in fout. Het KB van 5 april 2019 zegt duidelijk dat 'b) in de andere gevallen, een aan de omstandigheden aangepaste nieuwe leveringstermijn voor te stellen en, indien het autovoertuig bij het verstrijken van deze nieuwe termijn niet is geleverd, de overeenkomst onverwijld te beëindigen;' U heeft dus alles recht om kosteloos de wagen te annuleren.

Adriaan 14:17
afbeelding van Adriaan

Dat stond ook zo duidelijk in de verkoopsovereenkomst van Dacia...

this 10:03
afbeelding van this

Dat kan goed zijn, maar volgens mij heeft een KB meer juridische waarde dan wat er in een verkoopsovereenkomst staat.
Beetje hetzelfde verhaal als 'warranty void if sticker is broken', dat heeft ook geen enkele waarde, maar het schrikt wel mensen af.

Adriaan 10:55
afbeelding van Adriaan

Ff ter verduidelijking, in de verkoopsovereenkomst van dacia, en ik vermoed ook renault want de plek waar we onze auto gekocht hebben doet beiden, staat de clausule dat als de levertermijn twee maal niet gehaald wordt, je de verkoop kosteloos kan ontbinden. Defacto wat Michael zegt met het aangehaald KB.

Nidas Leo 12:01
afbeelding van Nidas Leo

Dat klopt, ook bij Renault staat dezelfde clausule in de voorwaarden.
Er staat echter ook bij ”behoudens overmacht”.
Ik denk dat corona- en oorlogsperikelen onder overmacht vallen...

Peter Jansens 08:01
afbeelding van Peter Jansens

Hallo
VW Tiguan half juli 2021 besteld, levering voorzien voor half maart.
Staat nu eind januari klaar bij dealer om af te halen.
Valt dus goed mee in vergelijking met andere reacties hier.
Grts.

Bert Dubbeldam 11:13
afbeelding van Bert Dubbeldam

Dat is goed nieuws voor jou. Ben erg benieuwd welke uitvoering je hebt besteld. Ook de PHEV versie?

Peter Jansens 08:01
afbeelding van Peter Jansens

Beste,
Gaat hier over een bedrijfswagen, is de Tiguan Life - 2,0TDISCR 4MO 150pk DSG-7.
( Moet af en toe aanhanger kunnen trekken ).
Grts

Stephan 23:52
afbeelding van Stephan

Dag Peter,
Is dit een hybride uitvoering?

Peter Jansens 15:34
afbeelding van Peter Jansens

Stephan,

Neen, 2 liter diesel.
Mvg.

filan 20:28
afbeelding van filan

Tja,ik durf het niet te vragen van mijn id4 gtx.(normaal april 2022)(gelezen van iemand na 6 maand nog eens 4 erbij)
Waar ik mij mateloos aan erger is dat bepaalde handelaars een dozijn id 4 of audi q4 etron te koop staan hebben en de officiele dealers moeten krasselen om er 1 te hebben als demo...en ja deze wagens zijn ook rijkelijk uitgerust van de handelaar en nieuw.
Ik denk niet dat ik nog zou bestellen bij de officiële dealer,wie wacht er nu bv. 1 jaar om een wagen te ontvangen met wat men nu weet?Wat vertellen ze de potiëntele kopers in de showrooms....?Ze zouden beter een verkoopstop houden ipv de zondag open te zijn in januari.

GLENN 12:09
afbeelding van GLENN

BMW i4 besteld in november vorig jaar. Op dat moment levering september 2022. Nu voorlopige bevestiging gehad voor april 2023 ...

1,5 jaar wachten op een auto, wat mij betreft mogen ze hem bijhouden.

Francis 14:02
afbeelding van Francis

BMW I4 besteld eind oktober 2021 - nieuwe leveringstermijn : 01.10.2023

Osselaer Bert 21:00
afbeelding van Osselaer Bert

Volkswagen Tiguan ehybrid besteld in mei 2021.

Levertermijn op offerte: december 2021
Levertermijn op bestelbon: januari 2022
Levertermijn op my volkswagen na 2 maanden: juni 2022

Net bericht gekregen dat productiedatum november 2022 zou zijn ……

Yasar Kilic 18:53
afbeelding van Yasar Kilic

Net Hetzelfde bij mij. Ik heb een Tiguan PHEV besteld begin Mei via Leasing van werk en zou in principe geleverd worden ten laatste 19december. Maar in december gezien dat deze verschoven is naar vermoedelijk Juni 2022.
15Januari gekeken via de tool script( info hierboven gezien)en zie dat het vermoedelijk planning 18November staat.
Vorige week nog een mail van de garage gekregen dat het in "productie planning" zou staan in oktober... Dus hopelijk juist wat die zegt.

Groeten allen!

Marco1 00:04
afbeelding van Marco1

Hier idem... Tiguan phev via leasing besteld in mei. Ging normaal volgende week geleverd worden. Nu op de site staat ook november.
Doffe ellende

Patrick T 22:46
afbeelding van Patrick T

Dag Yasar, zit met hetzelfde en heb zonet ook even gezocht in het script en zie inderdaad een epoch staan na 'estimated date in EK'. Heb jij enig idee of dit staat voor vermoedelijke productiedatum dan wel leveringsdatum bij de dealer? Groetjes en alvast bedankt!

Yasar Kilic 20:33
afbeelding van Yasar Kilic

Dag Patrick,

Wel dit is de vermoedelijke productiedatum. Dus ik zou zeggen even toch om de 2weken in de gaten houden want er zou iets moeten verschijnen als Production_week daar zou je zien wanneer die effectief in planning staat voor productie. Bij mij op moment nogaltijd op 18 November estimated.

Groeten!

Patrick T 23:42
afbeelding van Patrick T

Dag Yasar,
bedankt voor de info. Zonet even gekeken en het wordt er zeker niet beter op. De 'estimated_date_in_ek_c' staat nu op 11 oktober.... 2 weken terug nog voorzien voor 4 juni. Van 'production_week' nog geen spoor te zien... Zoals de technologie vandaag vooruit gaat moeten we bijna vrezen voor een verouderd model en technologie voor wat batterijen betreft... Bij de bestelling 1 juli 2021 zei de dealer "Super want je zal model 2022 hebben' maar zoals het er nu uitziet zou het weleens een model 2022 in 2023 kunnen worden....

Bert Osselaer 18:48
afbeelding van Bert Osselaer

Dit weekend nog eens contact opgenomen met de garage. Daar wisten ze me te vertellen dat de verwachte levertermijn van nieuwe bestellingen voor een Tiguan PHEV augustus 2024 is!

Mijn wagen (besteld mei 2021) wordt verwacht in december 2022 maar zal pas worden ingeschreven in januari (“want is fiscaal interessanter”, pffff)

Els golf 8 rline 07:57
afbeelding van Els golf 8 rline

Hi ik heb begin april via leasing werk golf 8 r-line besteld, nog steeds geen levering en geen idee wanneer hij geleverd gaat worden m. Hopelijk snel! Iemand zelfde besteld?

Dirk86 22:05
afbeelding van Dirk86

Hoi Els, ik heb ook via het werk een golf 8 R-line besteld (eind februari). Levering was oorspronkelijk gepland september/oktober. Een tijdje geleden heeft de garage laten weten dat de auto volgende week maandag van de band gaat rollen. Nu alleen maar duimen dat de auto direct volledig gaat zijn en niet eerst nog een tijd op de parking moet staan omdat er nog een of ander onderdeel ontbreekt....

Els golf r line 12:28
afbeelding van Els golf r line

Hi, en heb je uw auto ondertussen? Hier nog steeds niets …

Dirk86 20:31
afbeelding van Dirk86

Hoi, helaas heb ik de auto nog altijd niet ontvangen. Na productie heeft de auto nog een tijdje op de parking gestaan omdat er nog iets ontbrak. Ik weet ondertussen wel dat de auto al in het land is en onderweg is van de invoerder naar de dealer. Volgens mijn contactpersoon is het nog 1 a 2 weken tot pickup.

Els golf 8 rline 18:05
afbeelding van Els golf 8 rline

Hoi
Goed nieuws dan toch voor jou… hier nog steeds niets …

Golfvlll 17:05
afbeelding van Golfvlll

Hi Dirk,

Ondertussen al mogen ontvangen?
Mijne is besteld in maart en productie datum zou 25/02 zijn maar ook nog niet volledig.

Bert Dubbeldam 16:35
afbeelding van Bert Dubbeldam

De laatste info die ik heb gekregen van de NL Volkswagen dealer dat ze bewust de productiedatum op laat zetten. Het kan dus ook zomaar kan zijn dat die volgende week van de band rolt. Het hangt er totaal van af hoeveel computerchips ze geleverd krijgen.

Stephan 23:42
afbeelding van Stephan

In nl bestelde tiguan hybride op 10-4-2021. Diverse keren verschoven, laatste info was week 20 in 2022. Afgelopen week is er aangegeven; geen datum meer bekend. Helaas geen proactieve houding van de verkoper en fabrikant is ook in gebreke vwb het geven van openheid in hun problemen.

Nils Michiels 10:49
afbeelding van Nils Michiels

Ondertussen is mijn Audi Q5 PHEV 2021-model is voor de vierde keer uitgesteld (auto was besteld in april 2021) . Originele ETA was 22 januari 2022, daarna uitgesteld naar 22 februari 2022, toen 22 april 2022 en nu kreeg ik bericht dat de auto was uitgesteld tot 22 november 2022 (dus +18 maanden wachttijd) zonder belofte dat dit niet kan verder uitgesteld worden. Ik zou niet vertrouwen op de beloften van Audi (een ontevreden Belgische klant)

Filan 15:11
afbeelding van Filan

Je kan de wagen toch opzeggen bij uiterste leverdatum op bon?
Er staan er te koop bij onafhankelijke dealers.
Deze zullen wel duurder zijn...

Ives Coppens 12:55
afbeelding van Ives Coppens

Jaguar E Pace S P160 besteld eind mei 2021. Levering zou voor december 2021 zijn.
Tot op vandaag nog zelfs geen bouwdatum.

FvG 16:56
afbeelding van FvG

Mercedes EQA300 4-Matic besteld op 22/11/2021. Levering zou zijn rond 14/05/2022. Ondertussen al verzet naar 14/10/2022....

Bert Dubbeldam 21:54
afbeelding van Bert Dubbeldam

Ondertussen was er bij de dealer in NL een parelmoer witte Tiguan PHEV binnen gekomen, met een aantal opties minder die ik oorspronkelijk had besteld. Ik kreeg het aanbod om deze te kiezen, ipv de bestelde waar tot op heden nog geen zicht op is. Ik had hem in juni besteld, en ze zeiden dat het nog zeker een jaar kan duren. Dus ik heb de witte gekozen en die wordt volgende week geleverd. :)

lynn 16:53
afbeelding van lynn

onze ford transit costum besteld mei 21....
nog steeds geen nieuws..pff

TomB 14:34
afbeelding van TomB

Hier hetzelfde verhaal. Ford Transit Custom besteld maart 21 en tot op heden nog geen productie datum. Het ergste is dat je zelf geen contact opneemt met de garage je niks van nieuws krijgt. Heb zelfs contact opgenomen met Ford België, daar is tot zelfs geen reactie op gekomen. Afwachten maar.

PATRICK T 17:18
afbeelding van PATRICK T

Update... Tiguan PHEV besteld 1 juli 2021... datum levering staat open maar ondertussen toch niet zo'n leuk artikel gelezen.... Google gerust eens naar volgende 'Reuters VW stops taking orders for some plug-in hybrid models'.... Er worden geen plug-in bestellingen meer aangenomen, en niet enkel bij VW, maar ook 'mogelijks' geen leveringen meer in 2022 van de reeds bestelde wagens... Dan gaan we al naar 2023 voor de bestaande orders....

Keys 21:06
afbeelding van Keys

Hier ook. Auto besteld op 12-07-2021. Leverdatum nu (na 3 keer bijstellen) 24-06-2022.

Op deze site kun je zien welke auto's nog bij dealers staan. Als je er eentje ziet in een andere kleur dan jij besteld hebt, maar verder past, misschien kun je dan wisselen?

https://www.hyundai.com/nl/voorraad/detailSearch#

Robin Punie 11:43
afbeelding van Robin Punie

Ik heb mij de facelift ford fiesta st besteld op 8-1-22 .zou wel een half jaar moeten wachten .ben eens benieuwd

MARC VAN DONINCK 11:26
afbeelding van MARC VAN DONINCK

op welke manier kan ik mijn wagen opvolgen hoever ze er mee staan

this 08:52
afbeelding van this

Door dit te vragen aan je dealer.

Hayden 11:48
afbeelding van Hayden

Opel combo besteld in februari 21.
Opel wil nog steeds niet reageren of ze hem überhaupt nog gaan maken.

Filan 18:39
afbeelding van Filan

Iemand die een volledig nieuwe electrische wagen heeft mogen ontvangen bestelling september 2021?
Hier geen nieuws meer over de id4,uiterst leverdatum was april 2022,nu niets meer...misschien produktie september 2022..staat niet vast.

steven 18:50
afbeelding van steven

heb een seat tarraco plug in hybrid besteld in mei 2021
normaal voorzien geweest voor januari 2022
eind april een mail gekregen dat er minstens nog 1 jaar bijkomt, zonder zekerheid van verder uitstel.

ITH 21:48
afbeelding van ITH

Ik begrijp er niets van. Mercedes GLE 350de besteld midden november 2021 en al toegekomen bij dealer midden april 2022 (5 maanden) terwijl initiële leveringsdatum augustus was gezegd. Het kan blijkbaar toch sneller, maar ik zal wel geluk hebben gehad vermoed ik.

Jeroen de Wijs 19:21
afbeelding van Jeroen de Wijs

heeft er iemand een citroen e c4 besteld? ik heb hem net pas besteld half april maar ben even benieuwd of er iemand is die al lang wacht? ik heb tot nu toe 6 maanden als max gehoord.

Kris 11:20
afbeelding van Kris

Ik wacht al 14 maanden op de levering van een mercedes eqc.
En deze zit er nog steeds niet aan te komen. Hij staat met nog 2 ontbrekende chips sinds maart 2022 in Duitsland op een verlaten landingsbaan waar ze nu niet afgewerkte mercedessen stallen.

DVD 10:26
afbeelding van DVD

Wow, ik ben ondertussen ook al 8 maanden aan het wachten op mijn EQC. Volgens Mercedes staat productie gepland begin september en wordt wagen dan in oktober geleverd (maw wachttijd van 1 jaar). Geeft me geen hoop als ik zie dat jij al 14m aan het wachten bent... Heb je hem ondertussen al ontvangen?

Ben 19:32
afbeelding van Ben

Begin februari 2021 een Ford focus ST-line x break 2.0 TDi besteld. Normale levertijd was drie maanden en ondertussen nog steeds niet geleverd. Zou nu voor begin juli zijn, misschien. Want dit is al te vaak uitgesteld.

Nog iemand die een ford focus 2.0 tdi heeft besteld?
Ze hebben mij ondertussen wel het nieuwe model van 2022 aangeboden met iets meer opties.

Filan 19:00
afbeelding van Filan

Het zijn ID-days bij VW!!
Ze fabriceren enkel nog voor de concessies denk ik.(er staan hier 2 X ID5)
Wat zeggen ze tegen de klanten?
2024?
Er zijn mensen die al meer dan 1 jaar wachten.

Este 22:59
afbeelding van Este

Ik had in oktober 2021 een Seat Tarraco PHEV besteld, maar eind vorige maand de melding gekregen dat Seat alle hybride Tarraco's annuleert.
Ondertussen wel aan een jong tweedehands geraakt, want heb nergens nog vertrouwen om een nieuwe te bestellen.
Een collega van mij had begin dit jaar een DS hybride besteld en binnen vier maanden ontvangen.

L vd veeken 16:44
afbeelding van L vd veeken

Zit al 7 maanden op een opel mokka e te wachten. Produktiedatum is nog steeds niet bekend. Ik denk als hij komt dat er dan al een facelift opzit

Lvdeeken 16:37
afbeelding van Lvdeeken

6 december 2021 opel mokka e besteld
Zou maart geleverd zijn . Werd april en mei.
Produktiedatum staat nu weer op nul dus levering kan nog lang op zich laten wachten. We zijn inmiddels al bijna zeven maanden verder.

jean-pierre vanderstukken 08:17
afbeelding van jean-pierre vanderstukken

mijn nieuwe wagen is vroeger binnen bij de dealer dochg hij verwittigde mij niet en heeft mijn wagen in zijn etalage gezet, volgens hem zijn de papieren van de wagen nog niet binnen en kan dit nog enkele weken duren
kan dit kloppen of wil hij mijn wagen gewoon nog een tijdje gebruiken als etalagewagen

vg
JP

Lingier-Pauwels 09:49
afbeelding van Lingier-Pauwels

Ik dacht dat wij voorzienige mensen waren maar ... niets is minder waar ! Op 06/07/2021 bestelden wij een nieuwe Berlingo Citroën (benzine). Nu exact een jaar later nog steeds geen nieuwe wagen. Wel beloftes ... ben nieuwsgierig. September 2022 zou een nieuwe leveringsdatum worden. Intussen mogen we met onze Berlingo Diesel Euro 4 op vele plaatsen niet meer doorrijden. (Zware boetes, dagpasjes te kostelijk en niet te doen) ... Onze Citroën dealer is een garage van vertrouwen. Deze mensen staan eveneens machteloos en helpen waar ze kunnen ... MAAAAAR staan ook met de rug tegen de muur. Wanneer komt er dan eindelijk regularisatie voor deze chips en ontbrekende componenten ??? Heeft er dan toch niemand een oplossing voor dat probleem ? Moeten wij dan allemaal maar akkoord gaan met de Chinezen en hun productieproblemen ???

Eddy 17:14
afbeelding van Eddy

Wagen besteld in februari... uiterste leveringsdatum 1/10....intussen problemen met dealerschap.....zou niet geleverd kunnen worden zoals vermeld in de algemene voorwaarden. Kan ik de aankoop annuleren, want dat IS wel degelijk vermeld bij de ondertekening

Van Soest 09:14
afbeelding van Van Soest

Bij die uiterste leveringsdatum mag blijkbaar wettelijk nog eens 25 % bijgeteld worden! Anderzijds is deze wagen ook duurder geworden! Ik denk als je je spreekt over annulering zij dit wel zullen aanvaarden! Kunnen hem straks doorverkopen aan de nieuwe prijs.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws