Gefortuneerde klant liet Countach 3 jaar lang restoren door... Lamborghini!

Countach LP 500 Recreation

Stel je wil de meest perfect gerestaureerde Countach op onze aardbol. Dan kan je natuurlijk passeren bij een specialist... of je vraagt Lamborghini zelf om een Countach LP 500 volledig in zijn glorie te herstellen. Geef je Lambo 3 jaar de tijd, dan is dit het resultaat: de Countach LP 500 Recreation.

Ben je tegenwoordig van plan om een klassieker te restaureren, dan kan je drie richtingen uit. Zo kan je gaan voor een zo "periodecorrect" mogelijke restauratie, een "restomod" waarbij je bepaalde onderdelen vervangt door moderne alternatieven of je vervangt de oude verbrandingsmotor door een elektrisch alternatief. De niet bij naam genoemde eigenaar van deze gele Countach ging voor de eerste deur. Al klopte hij niet aan bij een merkenspecialist, wel bij Lamborghini zelf.

Zelfs originele banden

Zijn vraag was dan ook simpel: geef mij een kakelverse Countach LP 500 zoals hij in 1971 op het autosalon van Genève stond als conceptwagen. Lamborghini - die niet vies is van een uitdaging - aanvaarde de missie en zette haar restauratieteam - Polo Storico- aan het werk. Serieus aan het werk. Want maar liefst 25.000 werkuren kropen in het (her)bouwen van deze Countach.

Countach LP 500 Recreation

Elk paneel en elk detail dat je ziet werd zo goed als opnieuw gemaakt door in de historieboeken te kruipen en 3D-scans uit te voeren. Zelfs voor de banden werd bij Pirelli aangeklopt met de vraag om een eenmalig setje van de Cinturato CN12-banden te produceren die in 1971 op de conceptwagen stonden. Hoe ver kan je gaan bij een restauratie? Wel, deze Countach LP 500 Recreation geeft je alvast een goed idee. En wij? Wij kunnen genieten van enkele heerlijke plaatjes die Lamborghini nu heeft vrijgegeven. Kunst op wielen? Veel dichter kom je niet met de originele Countach...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 11:03
afbeelding van Techno Patat

Maar deze is dus eigenlijk de concept van de Countach? Heel cool! Maar is het road legal?

Ik zou wel graag die factuur eens zien, dat moeten 10 A4 pagina’s zijn met onderdelen toch :D

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws