Dit is waarom je niet als een aap voor een auto moet blijven staan

De Volvo XC60 heeft een City Safety systeem waarbij hij automatisch remt als je naar voetgangers rijdt. Dan moet je dat toch even testen, niet? Zorg er echter wel voor dat de wagen überhaupt is uitgerust met het - optionele - systeem. Onze gezondverstandtip van de dag: ga nooit voor een auto staan om te zien of 'ie automatisch remt, nooit... (Schade bleef trouwens beperkt tot wat blauwe plekken en gebroken ego's)

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Glenn 15:22
afbeelding van Glenn

Hier ook zo'n ezel met blind vertrouwen in de technologie. Onlangs mijn wagen bijna in de prak gereden in een parkeergarage: al achteruit rijdend een beetje hersendood zitten wachten tot de PDC zei dat het wel genoeg was. Om net voor impact te beseffen dat ik in onze andere wagen zat zonder PDC... :-/

Sven 15:34
afbeelding van Sven

Ach, mijn eigen wagen heeft parkeersensoren, maar als de Bluetooth verbindt met mijn gsm en een bevestigingssignaal geeft, mute die alle andere geluiden (pinkergeluid, maar ook parkeersensoren). Dus ik heb mijn wagen zo eens achteruit op een blok beton gereden. Sindsdien wacht ik dus altijd tot ik die biep van de Bluetooth gehoord heb vooraleer ik achteruitrij.

Yannick 00:42
afbeelding van Yannick

is dat een Parrot Bluetooth of van de wagen zelf? want ik wou onlangs een Asteroid Tablet inbouwen (zo'n parrot ding met android) en die schakelen ze tussen je radio en je luidsprekers. Bij bmw ben je dan ook je parkeersensoren en nog enkele andere zaken kwijt als dat ding toevallig is zijn lawaai wil laten horen. ik heb het maar gelaten :-)

Sven 09:04
afbeelding van Sven

inderdaad zo'n Parrot ding. Nuja, de prijs van de vervangbumper lag nog altijd lager dan een eventuele boete bij bellen-met-telefoon-in-de-hand.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws