10 dingen die je moet weten over de Hyundai Ioniq Hybride [Video]

Hyundai-Ioniq-Hybrid-Review-video

Een hybridebadge, het bracht vroeger het bloed van menig autofan aan de kook. Tegenwoordig sleuren echter de meest performante modellen een hybride-opstelling mee. Denk maar aan de Ferrari LaFerrari en de McLaren P1. Dringend tijd dus om een nieuwe hybride onder de loep te nemen tot het sap uit de batterijen komt.

Hyundai

Nu hebben we zo'n hybride-variant van de Hyundai Ioniq al eens onder het vergrootglas gehouden. Echter waren de rakkers bij het Zuid-Koreaanse merk zo vriendelijk om 'm nog eens mee te geven zodat we aan het video'en konden gaan. Want jawel, ook wij beseffen maar al te goed dat beeld überpopulair is (sinds de jaren 70 eigenlijk) en dat in autoland Vlaanderen wat achterloopt daarin.

Daarom beloven we jullie dat we meer met video zullen uitpakken. Simpelweg omdat lezen zo 2010 is. Een parcours waar we jullie hulp en feedback voor nodig zullen hebben. Om te bepalen welke content we nu juist moeten maken en wat jullie graag willen zien. Hou je dus niet in om je digitale gal te spuien.

Maar vooreerst; een video over de Hyundai Ioniq Hybride. Omdat de redactie simpelweg fan is van deze 'knappe Toyota Prius-rivaal'...

Tijdstip: 10:45
Auteur: Yves
Fotograaf:
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Lusaka Funeral Association 22:39
afbeelding van Lusaka Funeral Association

Proficiat aan de redactie! Als al jullie filmpjes zo gaan zijn in de toekomst.. top. In vergelijking met andere autosites is dit to the point, beknopt, ipv langdradig. Mooi in beeld gebracht en duidelijke info waar je iets aan hebt, en dan ook nog doorspekt met een vleugje humor. De Luus zegt dat het goed is!

Dirk-S 08:56
afbeelding van Dirk-S

Sinds 4000 km trotse bezitter van een Hybride IONIC.
Fantastische wagen.
Hiervoor ongeveer 1 jaar met een Honda HR-V 1.5 cvt gereden een echt drama het geluidsniveau een drama met die CVT net een oude versleten koffiemolen die op volle toeren draaide, de kracht van de motor bleef echter steken in de cvt, je kwam nauwelijks vooruit.
Deze Ioniq is daarentegen zoals het filmpje ook aanhaalt een droom voor schakelen en geluidsniveau. Ook het aangehaalde verbruik van ongeveer 4l/100km kan bij een vlotte rijstijl gehaald worden. De sportstand een leuk hebbedingetje voor kort in te voegen of ergens vlug voor te zijn doch verder overbodig.
Verder is dit een ruime wagen met voldoende kofferruimte. Ik rij met de "basis" versie en deze is ruimschoots uitgerust ook met diverse toeters en bellen die top duurdere merken enkel als optie te vinden zijn. Deze versie heeft als voordeel minder verbruik / CO2 door kleinere bandenmaat. Van de opties op de duurdere versie is voor mij enkel de dodehoek aanduiding in de spiegel een gemis. Daarvoor echter 3000€ meer betalen en een meerverbruik door de bredere banden ...
Het elektrisch rijden dat volledig automatisch wordt uitgevoerd/gekozen door de wagen is zalig. Deze stukken elektrisch rijden hebben mij overtuigd om voor elektrisch of minimaal plug-in te kiezen bij mijn volgende wagen.
Mijn verbruiksdetails zijn op volgende link terug te vinden :
https://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/836487.html

vera.de.winne@telenet.be 16:57
afbeelding van vera.de.winne@telenet.be

na één jaar en 10.000km het verdict:ioniq hybride hyundai,zoals reeds vermeld slecht achteruitzicht,géén trekhaak mogelijk!!!waarom?motorkap recht houden met een stokske!!!bandenreparatieset geeft mij geen vertrouwen,misschien onterecht, anders...héél toffe wagen!!géén miskoop.

Uw reactie

acce-2018

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws