Vraag: Zie jij ze nog lichten?

vraag-lichten

Huidige autodesigners zijn maar al te blij met de ontdekking van LED en zelfs OLED, want daardoor kunnen die achterlichten een stukje fijner worden vorm gegeven. Eén vraag echter, zie jij ze nog altijd even duidelijk?

In 2013 deed de Amerikaanse NHTSA er al onderzoek naar; de impact van led-achterlichten op aanrijdingen langs achter. Daaruit kwam tussen de lijnen naar boven dat LED's niet altijd veiliger zijn in het verkeer. En daar kan wel eens een logische reden achter zitten.

Weet je nog toen achterlichten gewoon knoertige blokken van fel licht waren? Wel, wij ook. En je kan niet ontkennen dat designers op sommige huidige modellen misschien iets te ver gaan in het tekenen van dunne lijntjes. Staat natuurlijk mooi maar of het echt veilig is? Daarom volgende vraag:

Zie jij ook soms de achterlichten niet meer?

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
wenim 11:59
afbeelding van wenim

neen, ben er geen voorstander van, vooral overdag als het regent, slecht te zien, rem- en stoplichten.
ook het lichtrendement van dergelijke koplampen zijn zwaar overschat.

Glenn 12:39
afbeelding van Glenn

Vooral sommige richtingaanwijzers zijn moeilijk zichtbaar. Bvb op sommige audi's heb je van die variabele richtingaanwijzers die een pijl(?) moeten voorstellen. Ik heb al vaak liggen vloeken dat er weer een clown zijn pinkers niet gebruikt om dan vast te stellen dat er wel degelijk een petieterig oranje-rood ledje brand in de zee van rood achterlicht.

Techno Patat 14:58
afbeelding van Techno Patat

Ik ging net hetzelfde zeggen! Op de vorige generatie A3 bijvoorbeeld zie je de pinkers heeeeel slecht, die 'rollende' pinkers van Audi zijn heel knap maar in een schuin aanzicht zoals een audi op een rondpunt en jij die erop wil zie je die pinkers echt amper :(!

Gedece 15:44
afbeelding van Gedece

Die "valse achterlichen" bij bijvoorbeeld oudere SUV's zoals de Suzuki Vitara zijn heel misleidend. Je hebt dan hun echte acherlichten onderaan op de bumper zitten. Heb dat nooit gesnapt waarom dat goed was.

Yvesw 15:50
afbeelding van Yvesw

De nu 'vorige' Kia Sportage had dat inderdaad ook. Best lastig als je niet oplet...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws