Volvo lanceert volgende generatie Infotainment

volvo-sensus-connect

Sensus Connect 2 is het kind gedoopt. Volvo's huidige infotainment systeem was aan vernieuwing toe. De interface begon gedateerd te ogen en de bediening was ook niet je dat. Benieuwd of deze upgrade een verbetering is...

... wel niet echt. Zoals we in onderstaande twee video's kunnen zien is de interface niet drastisch aangepast en de bediening evenmin. Waar Volvo wel de show mee probeert te stelen is de sterke spraakherkenning waarmee je het gehele systeem kan bedienen. Iets wat al jaaaren bestaat en in de meeste gevallen wel werkt als je de handleiding volgt.

Een ander keyword dat eruit springt is "Cloud". Het zal mogelijk zijn om apps te raadplegen via je boordcomputer. Die apps (Yelp, Wikipedia, Facebook, Pandora etc) staan anders dan bij de concurrentie NIET op de harde schijf van je boordcomputer maar streamen hun functie vanaf de Cloud. Tenminste als je een data abonnement afsluit. Qua kosten valt dàt best mee, vanaf 15 euro / maand kan je in België of Nederland een data-only abonnement aanvragen. Wat voor je passagiers ook handig kan zijn, is de mogelijkheid tot het creëren van een WiFi Hotspot. Waarom de Apps per se Cloudbased moeten zijn. God mag het weten. Als we het Sensus Connect systeem vergelijken met de huidige systemen van bijvoorbeeld BMW of het gekke scherm in de Audi TT dan lijkt dit alles ons meer een "Meh..." gevoel te geven.

Na de video's nog een vraag aan onze kritische lezer...

...Wat is het slechtste/beste infotainment of navigatie syteem? Argumenten mogen uiteraard niet ontbreken

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws