Autofans videotip: dragrace tussen de Mégane RS en Astra OPC

Laten we beginnen met de droge cijfers. De Mégane Coupé 2.0 16V Turbo 265 RS produceert 265 pk, 360 Nm en weegt 1350 kg. Hij heeft een 0 naar 100 tijd van 6,0 seconden. De Opel Astra GTC 2.0 Turbo OPC produceert maar liefst 280 pk, 400 Nm en weegt met 1450 kg, zo'n 100 kg meer. De Opel heeft eveneens een 0 naar 100 tijd van 6,0 seconden. Op papier zitten ze dus zeer dicht tegen elkaar ware het niet dat de vorige Mégane RS in de praktijk al over 275 pk beschikte in plaats van de opgegeven 250 pk. Place your bets, maar volgens mij heeft de RS dit in the bag.

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Wim 17:57
afbeelding van Wim

Ik denk dat dit vraagt om de nieuwe RS eens op de rollers te zetten ;)

Spottervinny 19:42
afbeelding van Spottervinny

hmm, ik zou sowiezo voor die OPC kiezen, het design van de Renault is gewoon te saai.

Yvesw 20:21
afbeelding van Yvesw

@Spottervinny: Te saai? Zijn rode strepen en glimmende zwarte elementen saai dan? Toegegeven, de Astra oogt iets spannender, maar dat mag wel nu dat de Mégane al 4 jaar oud is. En al dat spannender (dubbele uitlaten, dikkere velgen, agressievere styling) heeft blijkbaar wel effect op de prestaties want: zwaarder en trager.
Ik geeft toe, als ik echt moest kiezen ging ik ook voor de Astra, maar ik blijf het spijtig vinden dat ze hem niet leveren in 4wd. Dan zou het zijn looks - en prijs - rechtvaardigen.

Yvesw 21:55
afbeelding van Yvesw

@Pieter: Ze kunnen onmogelijk voor- en achterbumpers extreem veranderen op een niche product als de RS. Dan halen ze er nooit hun geld terug uit op de enkele jaren die hem nog resteert. Renault heeft gedaan wat het kon op vlak van uiterlijk. Dit maakt hem inderdaad wel saaier dan de Astra. Want ik geef toe, de Astra is een pareltje... Maar om één of andere reden spreekt de Astra mij gewoon niet aan. Puur persoonlijk natuurlijk ;)

en oja: Opel heeft 4 jaar tijd gehad om een wagen te produceren die beter is dan de Mégane en toch kiezen ze voor power boven gewicht. En in dit filmpje wordt nog maar eens bewezen dat op dit aantal pk's gewicht 3x belangrijker is dan iets extra power. Daar had Opel mss beter iets aan gedaan afgaande op de concurrentie. En ik besef nu net waarom ik de Astra maar niets vind :p

chuwie 23:56
afbeelding van chuwie

en nu de corsa opc VS clio rs :D

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws