De Opel Astra OPC is beter dan de Renault Mégane R.S.

"De Opel Astra OPC is beter dan de Renault Mégane R.S.", die straffe uitspraak liet Volker Strycek zich ontvallen.

Opel

Hem kan je kennen van de BMW's en Opels uit de DTM-races, hij is nu ook verantwoordelijk voor de OPC-lijn bij Opel. hij vergelijkt de wagen zelf met een Mégane R.S. en een Scirocco en vraagt zich af wat een Focus RS teweeg kan brengen, de Focus ST is dan weer geen speelkameraad voor de Astra OPC volgens hem.

Dat ze de Astra OPC niet met een automaat met dubbele koppeling aanbieden, in tegenstelling tot de Insignia OPC, ligt aan de doelgroep. Die gooit de automatische bakken overboord en wil pure rijsensaties, aldus Strycek. De man verklapt verder nog dat er behalve de Insignia, Astra en Corsa voolopig geen OPC-modellen aankomen, een Zafira OPC of Junior OPC staan dus niet op het menu.

Via: Caradisiac

Laatst gepubliceerd

Reacties (14)

Plaats een reactie
Waxweazel 15:02
afbeelding van Waxweazel

Hebben ze dit ook niet over de vorige versie van de Astra OPC gezegd voor deze uit was en voor ze ermee op de Ring gingen ... ?
Zoals bij alle Duitse merken: eerst zien dan geloven wat ze beweren !

Kevin 19:59
afbeelding van Kevin

geloof ik toch ook nie, denk da ze nog goed hun best moeten doen om beter te zijn dan de renault ;)

Nels 02:26
afbeelding van Nels

Voor pure rijsensaties koop je je alvast geen Opel. Ik heb nog nooit gehoord dat Opel zijn rijdynamiek super is. Snel zijn ze wel, maar dat gaat vaak ten koste van de rest.
Hij is niet lelijk, maar kmoet hem toch niet hebben.

Yvesw 14:00
afbeelding van Yvesw

Hoor ik hier een duo-rijtest van komen? :p

Anonieme gebruiker 15:13
afbeelding van Anonieme gebruiker

Als Ford met een nieuwe Focus RS zou komen, denk ik dat Opel het wel kan schudden met hun OPC. Ik zou trouwens veel sneller een Focus RS kopen dan een Astra OPC, maar dat ligt er ook aan dat ik de Ford er veel beter uitzien vind. En dan ook nog eens een concurrent voor de Scirocco R? Ik denk het niet :p

Yvesw 15:56
afbeelding van Yvesw

@Anonieme gebruiker: Ford heeft gemeld dat ze de ontwikkeling van de Focus RS hebben stil gelegd (hier komt zeker nog een artikel van op Autofans, HINT) hun prioriteit ligt op dit moment bij elektrische wagens en gezinswagens...

Anonieme gebruiker 18:44
afbeelding van Anonieme gebruiker

De megane RS is al enkele jaren zo goed als ongewijzigd op de markt dus het is makkelijk spreken dat de astra opc beter. het zou pas schrijnend zijn als hij veel slechter blijkt te zijn :)

Waxweazel 19:05
afbeelding van Waxweazel

De megane RS is "juist" vernieuwd en een half jaar geleden hebben ze met hun Trophy model het ringrecord op hun naam gezet.
En juist die Trophy versie is nu de standaard Megane RS265 die te koop is bij de dealers.

Dat ze naar de pré-facelift Megane RS250 hebben gekeken kan ik goed geloven, maar die is met de nieuwere versie totaal achterhaald als je het ringrecord bekijkt ;)

Anonieme gebruiker 12:29
afbeelding van Anonieme gebruiker

In een duits automagazine bleek de opc sterker dan de scirocco R, knap werk van opel.

Anonieme gebruiker 18:33
afbeelding van Anonieme gebruiker

Ik sta op het punt voor een opel astra opc of megane rs te kopen , kan echt niet kiezen, het is klote dat je er geen testrit vooraf kan meedoen of je moet naar antwerpen of brussel :) :) Ik zou ze beiden eens een sprintje van 0-100 willen laten doen (tot 250 mag ook natuurlijk)
Welke is nu zonder zever de snelste, want volgens de tests zou de megane rs zelfs sneller zijn dan de focus rs ???? Eerst met mijn eigen ogen zien . Heeft er mss iemand van jullie een opc en iemand en rs willen jullie voor mij die test doen ? Wil het weten !!!

Kristof 09:41
afbeelding van Kristof

Hallo,
Ik ben een kleine 2 maanden in het bezit van een Mégane R.S. 265 met cup chassis.
Je mag altijd eens langskomen om een stukje mee te rijden !

Yvesw 20:21
afbeelding van Yvesw

Hey anoniem! Als je zo'n aankoop zou doen zou ik toch zeker de moeite nemen om eens tot Brussel/ Antwerpen te rijden. Beiden liggen zelfs maar een kwartiertje van elkaar naar OPC/ RS normen ;)
Een keuze moet je zelf maken. Wie de snelste is kan je wel in <a href=" http://www.autofans.be/content/autofans-videotip-dragrace-tussen-de-m%C3... nieuwere post terugvinden. Hoop dat je er iets aan hebt :)

Inno 00:46
afbeelding van Inno

De megane doet er 6sec over van 0 naar 100
De Opel 6.2 sec

De standaard optie zijn bij de Astra beter'
Neem gerust een kijkje via de link

http://www.autowereld.be/2012/06/29/wegtest-opel-astra-opc-2012/#

mic 19:31
afbeelding van mic

er komt een ford focus rs in 2015

Uw reactie

acce-2018

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws