Hyundai overweegt Kona N

hyundai-kona-N

Albert Biermann, de nieuwe performancechef van Hyundai, heeft zijn ingenieurs de opdracht gegeven een Kona N in elkaar te boksen. Trekt het resultaat op iets, dan geeft Biermann het groen licht aan Hyundai om de sportieve Kona in productie te nemen.

Een nieuwe oppergod in de rangen van Hyundai, dat lijkt Albert Biermann wel te zijn. Want het Zuid-Koreaanse merk vertrouwt blindelings op de ex-BMW-M-ingenieur. Terecht, want zijn eerste producten onder Hyundai/Kia-vlag, de i30 N, Veloster N en Stinger, sloegen in als een bom. Eén van zijn volgende ideeën? Een N-derivaat van de Kona, Hyundai' kleinste SUV.

Volgens Britse media heeft Biermann zijn ingenieurs de taak gegeven om een testcase te bouwen. Een Kona met herwerkte ophanging, sturing, remmen en de aandrijflijn van de i30 N. Waardoor de Kona plots over een pittige 2-liter met 250 pk mag beschikken. Is het resultaat N-waardig, dan kan die wel eens de goedkeuring krijgen van Hyundai voor productie. Al staat Biermann gekend om geen half werk af te leveren.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws