Vergeet Bitcoin, koop een supercar-aandeel!

supercar-belegging

Een gevalletje; "waarom is hier nog niemand opgekomen?" Een Britse investeringsclub geeft je de kans om een 'aandeel' te kopen van pakweg een Ferrari F40. Wordt die een paar jaar later met serieuze winst verkocht, dan deel je uiteraard in die winst.

Laat ons eerlijk zijn, super- en hypercars zijn tegenwoordig meer een investering dan circuitbeestjes. Waardoor het niet eens zo ver gezocht is om de 'belegging' in een portefeuille te steken die bestaat uit verschillende aandelen. Aandelen die jij en ik dan kunnen aanschaffen. De Supercar Investment Club uit het VK doet het en pretendeert meteen de eerste in zijn soort te zijn.

Hun modus operandi? Een soort van kickstarter ontmoet beleggingen... Neem nu het laatste aanbod, een Ferrari F40. Daarvoor stelt het bedrijf 2.500 aandelen van 500 pond (567 euro) ter beschikking. Vinden die aandelen een eigenaar - waardoor het bedrijf over even 1.4 miljoen euro beschikt -, dan gaat het over tot de aankoop van een F40. Die wagen zal dan drie jaar onder de vleugels van de Supercar Investment Club komen en dan - hopelijk - met winst worden verkocht.

+397 procent

Volgens het bedrijf een belegging met een hoog risico maar evenwel grote winsten in het verschiet. Zo weten de Britten te zeggen dat een Ferrari F50 de laatste vijf jaar 397% is gestegen in waarde. Waardoor het investeren in auto's een no-brainer moet zijn. Al zeker omdat je niet zelf die 1.4 miljoen euro moet ophoesten.

Toch is het niet zonder risico, uiteraard.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws