Alfa Romeo kan bijna groene cijfers schrijven

alfa-romeo-winstcijfers

Tuurt Alfa Romeo voorbij de rode lijnen over de horizon, dan ziet het bijna de groene winstcijfers. Bijna, want ook dit jaar verwacht het merk nog geen winst te maken. Straf, want eerder liet opperbaas Marchionne al uitschijnen dat 2018 hét winstjaar van Alfa Romeo zou worden.

Die droom kan Marchionne alvast even opbergen. Niet dat dit de grote baas van Fiat Chrysler Automobiles (FCA) droevig maakt, want hij is snel genoeg om te zeggen dat de verliezen echt wel aan het krimpen zijn maar dat het merk meer volume nodig heeft. Zo liet Marchionne in 2014 weten dat het 'revival'-plan van Alfa zou inhouden dat het merk tegen 2018 maar liefst 8 nieuwe modellen bij de dealer zou hebben staan en jaarlijks 400.000 exemplaren daarvan zou kunnen verkopen. In 2017 konden we naast nicheproduct 4C twee nieuwe modellen noteren (Giulia en Stelvio) en wist het Italiaanse merk wereldwijd 118.000 wagens te verkopen.

Kortom; ze zijn er nog niet helemaal. Enerzijds te verklaren door de line-up die nog wat nieuwe modellen nodig heeft (MiTo en Giulietta vervanger, iemand?), anderzijds zou de verkoop niet zo vlot lopen als geanticipeerd in de VS en China. Maar 2019, dat wordt het jaar waarin Alfa winst maakt! Althans, zo is de prognose van Marchionne tijdens het laatste telefoontje met analysanten over de FCA-cijfers.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws