Daimler weigert aandelenbod van Geely

daimler-unternehmensgeschichte-w1120xh448-cutout

Daimler heeft een toenaderingspoging van Geely afgewezen. Nochtans ging het om best wat centen. Maar of ze die bij Daimler nodig hebben...?

Een bod op 5 procent van de Daimler aandelen door het Chinese autoconcern is afgewezen. Volgens bronnen zouden die 5 procent vandaag zowat 4,5 miljard euro waard zijn. Daimler weigerde, maar voegde er wel aan toe dat ze er geen probleem van maken mocht Geely die aandelen in de open markt opkopen, dat wil zeggen: uit losse verkoop.

Er wordt verder gezegd dat Geely uit is op de aandelen om te kunnen genieten van de know-how als het op elektrische voertuigen aankomt. Die zou goed van pas komen nu Peking de wetgeving over uitstoot enorm heeft verstrengd. Daarvoor zou het voor auto's op fossiele brandstoffen veel moeilijker worden om in de stad toegelaten te worden. Verwacht wordt ook dat vele steden het voorbeeld van Peking zullen volgen.

Had Daimler het bod van Geely wel geaccepteerd, dan werd Geely de derde grootste aandeelhouder, na de 6,8 procent van Kuwait Investment Authority en de 6 procent van de Blackrock investeringsmaatschappij. Daimler heeft echter een langlopende joint-venture met BAIC Motor, waarmee ze net een grote investeringsdeal hebben afgesloten voor de ontwikkeling van elektrische wagens op de Chinese markt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws