Geflitst met 252 km/h maar toch vrijuit

kawasaki

Een motorrijder die geflitst werd met een snelheid van 252 km/u gaat uiteindelijk vrijuit dankzij een lepe truc van zijn advocaat.

Opmerkelijk nieuws in Het Laatste Nieuws vandaag. Een motorrijder die in november 2015 met zijn Kawasaki met een snelheid van 252 km/h geflitst werd op de E42, gaat nu vrijuit dankzij zijn advocaat die hem geadviseerd had weg te blijven uit de rechtbank. Omdat snelheidsovertredingen al na een jaar verjaren tekende advocaat Christophe Redko pas op het laatste moment beroep aan tegen het vonnis. Daardoor kon de rechter in beroep niet anders dan de opgelegde straf en geldboete kwijt te schelden.

Het voorval zorgt voor de nodige controverse, maar minister Koen Geens belooft een oplossing op korte termijn via de nieuwe verkeerswet. Daarin zit ook het plan vervat om de verjaringstermijn voor verkeersovertredingen te verdubbelen van 1 naar 2 jaar. Voor zware feiten wordt dat 3 jaar. Het wetsontwerp ligt momenteel voor advies bij de Raad van State en de stemming volgt vermoedelijk volgend voorjaar. Benieuwd of er intussen ook nog andere advocaten het voorbeeld van Redko zullen volgen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws