Hyundai ontwikkelt achterbankverklikker

hyundai-rear-occupant-alert_1

Neen, niet om vluchtelingen uit Calais op je achterbank te signaleren...

Elke zomer opnieuw komt het in het nieuws. Ouders die hun auto parkeren op een parking in de vlakke zon en in de drukte vergeten dat hun kleine spruit nog op de achterbank zit.

Zoals Opel eerder een systeem liet ontwikkelen dat die vergetelheid signaleerde, gaat nu ook Hyundai ouders waarschuwen dat er nog kleine familieleden in de auto zitten. Het systeem werkt met sensoren die beweging op de achterbank registreren. Dat is anders dan de sensoren voor de gordelverklikkers voorin, die zich baseren op het gewicht op de zetel. Wordt een beweging geregistreerd, dan gaat de claxon af en knipperen de lichten van de auto, met de bedoeling de bestuurder er alert op te maken dat er zich nog iemand in de auto bevindt. Ons lijkt het logisch dat het systeem ook werkt voor in de auto achtergelaten honden.

Volgens Hyundai vinden jaarlijks 38 kinderen de dood doornalatigheid van de ouders.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Adriaan 14:53
afbeelding van Adriaan

Ik hoop dat die sensors in combinatie werken met een thermometer, want ik laat tijdens de winter en tussen seizoenen geregeld mijn kinderen in de auto achter, this niet altijd nodig om die klein mannen door de regen/wind/koude te sleuren om voor 2 minuten iets op te halen in een winkel bv. Als het buiten 32°c is, is dat een dikke no-no! Maar zoals in de ochtend in de winter, blijft mijn oudste zoon meestal in de auto zitten met zijn muziek op (Micheal Jackson, welk kind van 6 moet dat goed vinden, de mijne dus...) boekje lezen. Echt oververhitten gaat hij dan niet doen :p

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws