Autonome auto 'hacken'? Gewoon wat stickers gebruiken

autonoom-gevaren

Het brein van een autonome auto in de war brengen is poepsimpel. Tot die conclusie kwamen onderzoekers van verschillende universiteiten in Amerika. Enkele stickers zijn genoeg om een stopbord door te laten gaan als een snelheidsbord voor de autonome auto. Oeps.

Een groep onderzoekers van de universiteit van Michigan, Washington, Stony Brook en Californië zijn tot de conclusie gekomen dat het poepsimpel is om autonome auto's te "hacken". Alleen gaat het niet over hacken in de directe zin van het woord want je hoeft niet eens het brein te infiltreren. Gewoon enkele rechthoekige stickers plaatsen op een stopbord is genoeg om de wagen te laten denken dat het een snelheidsbord van 45 mph (of aan onze kant van de oceaan; 70 km/u) is. En versnellen naar 70 net waar je moet stoppen, dat is meestal geen goed idee.

Door te onderzoeken naar hoe de breinen van autonome wagens werken - en het daadwerkelijk te begrijpen - konden de onderzoekers dus uitpluizen hoe makkelijk het is om die breinen te omzeilen. Niet moeilijk dus zo blijkt. Zo konden ze niet enkel een stopbord omvormen maar ook een bord om rechts af te slaan via stickers omvormen tot een stopbord. Het ziet er dus naar uit dat we moeten evolueren naar een toekomst waarbij regels en snelheden gps-gestuurd zijn. Want anders hoef je nog niet eens kennis te hebben van C++ om een overval te plegen op een autonome wagen...

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
suskewiet 13:51
afbeelding van suskewiet

lekker, zo kan je een geldtransport lekker naar je garage omleiden

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws