Chinese elektrische voertuigen zijn vervuilender dan hun neef op brandstof

chinees_ev2

Daar gaat je goodwill om iets voor het milieu te doen. Maar hoe kan het nu eigenlijk dat een elektrisch voertuig dan toch vervuilender is?

Toch even verduidelijken dat de wagen in zijn levensjaren niet vervuilender is dan de benzine- of dieselvariant maar van productie tot afbraak uiteindelijk wel in het verre Oosten. Het start bij het verkrijgen van de lithium voor in de batterijen, best wel een vuil werkje hoor, om daarna tijdens zijn levensjaren de elektriciteit te halen uit koolcentrales om na zijn leven “gerecycleerd” te worden, wat in China niet echt een specialiteit is.

craddle-to-craddle

De wagen op zich is dus wel wat beter voor de natuur maar de industrie rond de wagen moet dus nog wel wat verbeterd worden. In Europa staat deze industrie al verder in zijn ontwikkeling en is het respect voor de milieu groter. Het bewijs wordt dan ook getoond in de studies waar een elektrische en een brandstof wagen worden vergeleken en hieruit blijkt dat een elektrische wagen op 150.000 kilometer een kwart minder broeikasgassen produceert.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Jos 06:37
afbeelding van Jos

Graag even wat bewijsmateriaal erbij vermelden. Zonder dit verhaal te kunnen staven op waarheid is het niets waard.

Gert 23:12
afbeelding van Gert

Graag de links naar recente artikels die deze cijfers staven ! Mij lijkt dit eerder op wat meeloop-journalistiek op een aantal hoaxberichten over China die momenteel de ronde doen.

Matt Casters 10:40
afbeelding van Matt Casters

Fantastisch dat je de sensationele titel zelf al moet ontkrachten... in de eerste zin van het artikel!!! Alles is blijkbaar toegestaan om te kunnen blijven vervuilen, liegen en bedriegen incluis. Tussen haakjes, lithium, in tegenstelling tot olie, verdwijnt nooit of gaat nooit kapot. Kan altijd gerecycleerd worden.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws