Biermann: 'Natuurlijk komt er een Hyundai i20 N'

hyundai-i20-N-Render-autofans

Sinds den Bére overgestapt is van BMW M naar de Hyundai-Kia-groep krijgen de Zuid-Koreaanse merken een serieuze sportieve injectie. Een N-derivaat van de i20? Uiteraard staat dat op de planning, aldus Biermann.

Volgende week donderdag zullen we op de eerste rij staan bij de onthulling van de i30 N, al stopt het daar niet bij Hyundai op vlak van sportieve karretjes, want moeten we Albert Biermann geloven (ex-pief bij BMW M) dan is de uitrol van N-modellen nog niet eens gestart. Zo komt de i30 N er ook in een sedanvorm (dromen we van een station-N) en krijgt de VS een Veloster N.

Daarna? Wel, Hyundai neemt in het WRC deel met een i20, waardoor het niet onlogisch lijkt dat die i20 een N-kuur zal krijgen. Het Britse Auto Express stelde de vraag aan Albert Biermann en kreeg volgende respons:'Natuurlijk. Waarom zouden we ons limiteren tot het C-segment. Er zijn bakken leuke hot hatches op de markt zoals de Polo GTI, Fiesta ST, Peugeot 208 GTi en zelfs Toyota werkt aan een Yaris GRMN. Er is dus een gezonde markt.'

hyundai-i20-N-Render-autofans

Het all star-team bij Hyundai - van designers Peter Schreyer en Luc Donckerwolke tot mechaniekgoochelaar Albert Biermann - begint duidelijk zijn vruchten af te werken.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
suskewiet 20:49
afbeelding van suskewiet

het beste nieuws van 2017 tot nu toe :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws