Godsil Manhattan is Amerikaanse gebakken lucht

godsil-manhattan_02

Niet zo maar gebakken lucht, wel aardgas, want dat goedje moet de 13-liter grote V16 slurpen voorin deze retro-sportwagen. Komt heus geloofwaardig over, Godsil...

Af en toe komen er van die projectjes voorbij waarvan onze bullshitmeter door het dak gaat, deze Godsil Manhattan is er zo eentje. Want het Amerikaanse bedrijf is al sinds 2001 'actief' in de automobielwereld maar kwam nog nooit met iets daadwerkelijk op de proppen. Zo ook het verhaal van deze Manhattan, al zeven jaar in ontwikkeling maar nog niet verder dan wat digitale plaatjes.

Grootpraat is er evenwel, want de ceo van het merk, Jason Godsil, pocht dat de Manhattan een ode is aan de maffiabolides van de jaren 20 en 30 en dat 'ie een stevige 13-liter V16 voorin krijgt. Een blok dat op aardgas moet rijden en over 1.000 pk zal beschikken. Of je hem daardoor zot verklaard? Nou, het is nog vrij braaf, want rond de eeuwwisseling was de man bezig met een X16, twee V8's tegen elkaar geplakt in de diepte.

godsil-manhattan

Om het verhaal helemaal af te maken heeft Godsil uiteraard kapitaal nodig. Waar ze dat zoal proberen te halen? Uit een fonds dat werd opgericht door de overheid met het geld dat ze incasseerden van Volkswagen door Dieselgate (gelukkig afgekeurd) en naïeve investeerders.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws