Bescherm je auto met een carport

tuinmaximaal2

Een auto vormt een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. We gaan ermee naar het werk, brengen de kinderen naar school en doen er boodschappen mee. We zorgen goed voor de auto door deze ieder jaar te laten keuren en een onderhoudsbeurt uit te laten voeren.

Een carport biedt een meerwaarde wanneer het gaat om het mooi en in goede staat houden van de auto. Want hierdoor staat de auto altijd droog en wordt beschermd tegen weersinvloeden als zon, hagel en sneeuw. Dit scheelt enorm in de slijtage van de lak en op andere onderdelen. De auto blijft langer als nieuw en behoudt hiermee ook een deel van de waarde.

Minder onderhoud dankzij een overkapping
Met een overkapping voor de auto is er beduidend minder onderhoud aan de auto nodig. Zo zal deze bij hagelbuien geen schade oplopen, iets dat we de laatste jaren steeds meer in de zomermaanden zien gebeuren. Ook het sneeuwvrij maken van de ruiten is in de winter niet nodig. Doordat de auto zo min mogelijk onder de blote hemel staat scheelt dit ook in het aantal wasbeurten. Zonlicht verkleurt de lak van de auto niet en vogelpoep kan de lak niet beschadigen. Carports bieden niets anders dan voordelen. Juist daarom kiezen steeds meer mensen voor een overkapping voor hun geliefde auto. Want wie lief is voor zijn auto kan er jarenlang met plezier in rondrijden.

Ook voor opslag
Naast het feit dat de auto er prima onder past, is er vaak ook nog voldoende ruimte voor de opslag van ander materiaal. De barbecue, fietsen of gereedschap. Op warme zomerdagen spelen kinderen hier ook graag onder, het geeft toch meer beschutting tegen de zon. Ook worden auto's minder snel gestolen of vind er minder snel een inbraak plaats wanneer deze onder een overkapping staat. Ook wordt de waarde van de woning verhoogd door het plaatsen van deze overkapping voor de auto. Doordat niet iedere situatie hetzelfde is kan er gekozen worden uit verschillende afmetingen wat betreft breedte en diepte. Ook het dak kan uit verschillende materialen bestaan. Dit heeft te maken met persoonlijke voorkeur en de ruimte die er is en nodig is.

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws