Volkswagen beperkt GTI-badge tot 3 modellen

volkswagen-up-gti-2017-official

Met de nieuwe Up! GTI is het hek van de dam voor een resem nieuwe sportieve afgeleiden, zou je denken. Maar Volkswagen wil zelf geen kluwen van GTI-modellen.

Nu de Up! GTI gelanceerd is zitten er 3 GTI-modellen in het aanbod van Volkswagen. Behalve die kleine vlegel beschikt Volkswagen nog altijd over de Polo GTI - sinds 2000 - en de Golf GTI die destijds de basis legde van de hot hatch. Je zou kunnen denken dat Volkswagen nu ook makkelijk van andere modellen een GTI eyecatcher op de markt kan gaan brengen, maar daar zijn ze zelf niet zo happig op.

Herbert Diess, een van de bazen bij VW verklaart in een interview met AutoCar dat het GTI-gamma compleet is. Geen Tiguan GTI, ook geen Passat GTI dus. Waar hij meer toekomst in ziet is het GTE-label, waarvoor ze onder andere bij de elektrische ID concept car een plekje voorzien. Op de vraag of er ook een Polo GTE komt, antwoordde Diess dan weer dat dat nog niet voor direct is, vanwege de prijs en de positie in de markt, en dat andere modellen eerder een GTE-variant zouden krijgen.

Daarnaast wil Volkswagen liever de R-lijn verder uitwerken en daar zitten wel mogelijkheden in voor andere modellen. Zo zou de aankomende T-Roc een R-versie krijgen, maar dat is nog toekomstmuziek.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws