Dubuc Motors Tomahawk is 800 pk sterke elektrodroom

dubuc-motors-tomahawk_01

Het Canadese Dubuc Motors zal naar eigen zeggen volgend jaar de Tomahawk in productie nemen, een 800 pk sterke elektrische sportwagen. Alleen heeft het daar nog wel wat investeerders voor nodig. Gebakken lucht?

Amper 110.000 euro zal Dubuc Motors vragen voor haar elektrische sportwagen met batterijpakket van 100 kWh, 800 pk, vierwielaandrijving en een sprint die ongeveer elke supercar achter zich laat. Probeer maar eens een Tesla met die specs samen te stellen. Meer nog, het Canadese bedrijf pocht met een range van 600 kilometer. Klinkt toch als dé sportwagen van de toekomst, niet?

Wel...

De grote vraag blijft natuurlijk of het vrijwel onbekende Dubuc Motors haar claims waar kan maken. Want daarvoor heeft het simpelweg bakken geld nodig. Dat geld zoekt het bedrijf via investeerders. Honderden heeft het er al gevonden al zal dat niet genoeg zijn om de productie daadwerkelijk in 2018 te laten starten. Of jij je geld er moet gaan inpompen? Wel, laten we het er op houden dat het ons niet zou verbazen als deze Tomahawk binnen een jaartje uit ons collectief geheugen is verdwenen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws