Mercedes-AMG mikt op 100.000 verkochte exemplaren in 2017

amg-velg

Mercedes moet en zal de grootste premiumboy worden en daar plukken ze ook bij de AMG-afdeling de vruchten van. Het is te zeggen, de familie van modellen is er zo gegroeid, dat een jaarlijkse verkoop van 100.000 exemplaren een haalbare kaart lijkt.

Een C AMG, E AMG en o ja, een G in AMG-trim, vroeger was het relatief simpel om de line-up van AMG van buiten te leren. Tegenwoordig, niet helemaal. Want tellen we even snel met de vingers, dan telt AMG-land dik 25 exemplaren. Met dank aan de 43's, 45's, 63's en 65's. Serieuze gezinsuitbreiding dat voor serieuze groei zorgt. Zo verkocht AMG in 2016 maar liefst 44,1 procent meer dan het jaar voordien. Of in metaal: 99.235 stuks.

Het is dus niet ondenkbaar dat AMG dit jaar dankzij een opgefriste GT, A facelift en nog wat ander gerief de kaap van 100.000 exemplaren zal halen. Of je zo'n AMG dan nog echt exclusief kan noemen?

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 23:02
afbeelding van Techno Patat

Een AMG koop je toch niet voor de exclusiviteit? Daar staan ze ook nergens mee te pronken. Dat koop je omdat het dat tikkeltje specialer is, veel leuker, sneller, luider, wat je er ook van wil. Als je exlusief wil moet je bij Maybach ofso aankloppen :-)!

Eigenlijk leuk toch, wil zeggen dat er meer 2e handsjes tekoop komen dus lagere prijzen dus bereikbaarder voor iedere autoliefhebber :D!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws