Mercedes spilt details Project One

mercedes-amg-project-one-details

Een toerenbegrenzer die pas ingrijpt bij 13.500 opm en een houdbaarheidsdatum voor de V6 van 50.000 kilometer. Jep, klinkt als een heuse hypercar, die Project One.

Mercedes poogt zich te mengen in hypercarterritorium waar nu gerief zoals de Ferrari LaFerrari en Koenigsegg One:1 de plak zwaaien. Mercedes-AMG's antwoord is de Project One - dat wisten we natuurlijk al - en met de 24 uur van de Nürburgring in het vooruitzicht heeft merk enkele details losgelaten. Sappige details over de 1.6-liter V6 die recht vanuit een Formule 1-wagen komt.

Dat blok zal stationair aan 4.000 toeren draaien en pas de begrenzer invliegen bij 13.5000 toeren per minuut. Daar sta je dan met je opgepompte Honda Civic met V-TEC en een rode zone van een zielige 9.000 omwentelingen. Natuurlijk zal die Civic geen kans maken tegenover de hypercar. Krachtcijfers moeten we nog niet verwachten, al weten we dat de V6 in F1-land goed is voor zo'n 870 pk.

Daar stopt de pret trouwens niet, want twee elektromotoren zijn de sparringpartners van de verbrandingsmotor. Eentje zorgt er simpelweg voor dat de turbo steeds volledig aan het draaien is voor instant vermogen terwijl de tweede motor 161 pk sterk is en rechtstreeks aan de krukas vast hangt. Nog wat elektromotoren? Natuurlijk! Twee stuks op de vooras die er voor moeten zorgen dat de Project One ook volledig elektrisch rond kan zoemen. 24 kilometer ver zou je daarmee moeten geraken, al zullen die motoren natuurlijk ook voor nog een boost aan kracht zorgen onder volledige belading.

275 stuks plant Mercedes er te bouwen en - jawel - die hebben allemaal al een eigenaar gevonden. Eentje per dag plant AMG er te bouwen waarbij het laatste exemplaar eind 2020 bij de eigenaar moet belanden. Een straatlegaal monster dus. Nu ja, overal buiten China, want daar zal hij niet worden aanvaard op de openbare weg. Wegens te extreem?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws