Geely trekt zich terug uit Proton-deal en dat is goed nieuws voor PSA.

psa-geruchten

Zowel Geely, het moederbedrijf van Volvo, als de PSA-groep azen op Proton, het Maleisische bedrijf met Lotus in handen. Geely, die volgens Chinese berichten de brui gegeven aan een deal, waardoor enkel PSA nog met een bod over blijft. Kan er heus nog bij, PSA.

Een gevalletje losse eindjes verbinden. Want doe je dat, dan is de kans meer dan reëel dat na Opel, de PSA-groep nu ook Proton gaat overnemen. Want volgens South China Morning Post is de mogelijke deal tussen Proton en Geely afgesprongen, bevestigd door de CEO van Geely. Het maakt dat enkel PSA nog overblijft met een bod voor het merk uit Maleisië.

Een deal met Proton is niet eens zo onlogisch voor de Franse groep die laatst nog Opel overnam. PSA heeft namelijk haar zinnen gezet op expansie en daar horen nieuwe markten bij. Met Proton in bezit zouden ze furore kunnen gaan maken in de Zuid-Oost Aziatische markt. Want het bedrijf is in staat om daar jaarlijks zo'n 600.000 auto's te produceren waardoor PSA geen invoerrechten zou moeten betalen.

Wat er met Lotus gaat gebeuren is niet helemaal duidelijk. Want eerdere berichten spraken over het feit dat PSA enkel geïnteresseerd is in Proton, niet in Lotus. Nu ja, Lotus en Opel in dezelfde Portefeuille... denkt niemand spontaan aan een Lotus Omega opvolger? Enfin, in de eerste helft van dit jaar zou een beslissing worden genomen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws