Hopla: het smoelwerk van nieuwe Audi A6, A7 en A8

audia8-a6-a7-schets-2017

Op het salon van Genève liet Audi's nieuwe designer Marc Lichte zich even gaan bij de jongens van L'Argus en toonde het nieuwe smoelwerk van de op til staande nieuwe sedans van het merk.

Waarmee Lichte meteen in de spotlight wou zetten hoe het trio van elkaar verschilt. Met dank aan het herwerken van de single frame-grille. Zo zal die bij de A7 sportiever overkomen terwijl het bij de A8 vooral sierlijk moet zijn. Een richting die geaccentueerd wordt door het bumperwerk eronder.

Spannend? Heus niet. Deftig in elkaar geschroefd? Dat staat nu al vast.

Laatst gepubliceerd

Reacties (12)

Plaats een reactie
Evo X 18:22
afbeelding van Evo X

Toen ze hun nieuwe 'single frame grille' tentoonstelde dacht 'k van, oei, goeie vriendjes met Koreanen geworden? Dit snuitje, snuit eigenlijk, past meer bij 't robuuste dat Audi uitstraald/is.

Badm!ke 23:02
afbeelding van Badm!ke

De vorm van de gril hebben ze gepikt bij Hyundai

Badm!ke 22:38
afbeelding van Badm!ke

De Audi-grillen waren altijd rechthoekig, die van Hyundai zijn al enkele jaren zeshoekig. Nu komt Audi ook met een zeshoekige grille....

Evo X 09:09
afbeelding van Evo X

We hebben 't over de eerste versie van 't 'single frame grille' niet over de Audi snuit van 2011, de huidige foto is al een update van de eerste versie, en die gelijkenis met de Aziaat viel wel op.

Badm!ke 22:44
afbeelding van Badm!ke

Audi had ooit een relatief smalle, min of meer vierhoekige grille, Hyundai gebruikt al jaren een lagere maar bredere zeshoekige grille, in het begin nog zonder chroomrandje eromheen. Geen directe gelijkenis. Nu maakt Audi z'n grilles met elk model breder, lager en nadrukkelijker zeshoekig. Wat een kul. "Lijkt op een Audi". Hyundai had deze al bij de introductie van de i30, 40, 45 en Santa Fe. Audi is sinds kort overgestapt van de trapeze grille naar de hexagonal. Deze vorm heeft Hyundai al sinds 2010 en toen had Audi een meer rechte grille. Dus Audi is de copycat en zo is het maar net. De hexagonale grille van Hyundai bestaat al sinds 2010 en heeft van begin af aan dus 6 hoeken gehad (hexagon). In 2010 maakte Audi nog gebruik van een grille met 4 hoeken. Dus wie aapt wie nu na?

GLENN 16:18
afbeelding van GLENN

Als je héél goed kijkt, je ogen in spleetjes trekt en wat verbeeldingskracht gebruikt zie je op die Hyundai's iets dat misschien van ver op een 6-hoekige grille lijkt Alfred ;-)

Toen een paar jaar terug Hyundai zijn nieuwe snoet voorstelde, dacht ik direct "kijk een audi grille". Dus om iedereen tevreden te stellen: hyundai was eerst met iets dat 6 hoeken bevatte, audi was eerst met een duidelijke uniframe grille :-)

daboytommy 23:13
afbeelding van daboytommy

Slechte Mike heeft gelijk!

f.a.l.l.u.s 09:21
afbeelding van f.a.l.l.u.s

Hoe laag kunt ge vallen? Hun zogezegd design stelde al niks voor, nu moeten ze zelfs bij een Koreaan gaan pikken.

Roomkoetje 00:55
afbeelding van Roomkoetje

Altijd geestig om de ronduit positieve commentaren op labels uit de VW-stal te lezen :)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws