BMW M5 (F10) deze maand uit productie

bmw-m5

Het einde van een tijdperk, want eind deze maand rolt de laatste M5 van de band. Althans, van de vijfde generatie. Want opvolging, gebaseerd op de nieuwe generatie 5 Reeks, staat al in de coulissen van BMW te wachten. Toch een traantje wegpinken?

De vijfde generatie M5, F10 voor de vrienden. Eentje die de bijna boertige V10 van de generatie daarvoor terug inwisselde voor een V8. Met turbokracht. Waardoor maximaal 600 pk van jetje gaf in de 30 Jahre Edition. Het einde is echter in zicht. Want hoewel de nieuwe generatie 5 Reeks al sinds oktober vorig jaar bij BMW gekend is, bleef de M-afdeling de F10 in elkaar steken. Tot eind deze maand. Want dan stopt de productie en wordt alles in gereedheid gebracht om de zesde generatie te verwelkomen.

Met waarschijnlijk 600 pk als standaardwaarde, een lichtere schulp en een knijtersnelle automaat. Hebben jullie fijne herinneringen aan de F10 M5? Of stond 'ie wat in de schaduw van zijn voorganger?

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Techno Patat 12:24
afbeelding van Techno Patat

Je zag hem ook bijna nooit! Veel minder dan de E63 M5, E63 AMG en nog het meest vanal zie je een RS6 :-)! Maar deze m5 zal ik amper missen, ik kijk uit naar de volgende...

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws