Onderhoudskost in België spotgoedkoop, toch in top 10 duurste landen voor autobezit in Europa

leasplancijfers

Dat het wagenpark van een gezin soms een aanzienlijke hap van het gezinsbudget kan wegsnoepen, dat wordt nog eens gestaafd met cijfers van leaseplan. Want België staat in de top 10 van duurste Europese landen om een wagen te bezitten. Lichtpunt? De onderhoudskosten zijn dan weer spotgoedkoop. Nee, echt waar.

Woon je in Noorwegen of Nederland, dan kan je best geen al te grote Autofan zijn. Want met gemiddeld 708 euro per maand is Noorwegen het duurste land om een benzinewagen te bezitten terwijl je in Nederland gemiddeld 695 euro kwijt bent per maand om met een diesel rond te tuffen. LeasPlan baseerde die cijfers door het bekijken van de totale voertuigkost uit het segment van kleine tot middelgrote auto's genre Renault Clio en Volkswagen Golf. Of met andere woorden; de autosegmenten waar gezinnen het vaakst particulier gaan shoppen.

Met 547 euro per maand voor een benzinewagen en 537 euro per maand voor een diesel valt België mooi in de top tien van de lijst. Nu ja, mooi is anders natuurlijk. Frappant is dat na Turkije en het Verenigd Koninkrijk het goedkoopste land is qua onderhoudskosten en pechverhelping. Met gemiddeld 31 euro per mand. In Zweden zijn ze bijvoorbeeld 85 euro per maand daaraan kwijt. Volgende keer dus niet zo hard klagen op de garagist zijn factuur?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws