Googletijd: Half Europa zoekt BMW

google-search-2016-car-brandsmain

Het automotive zoekgedrag van Google-gebruikers van 2016 in kaart gebracht. Wat blijkt? Europa loopt helemaal warm van BMW maar op wereldvlak is Toyota de meest ingetikte constructeur op de zoekmachine.

Zoekmachine Google, er zijn er die er Google intypen om op Google uit te komen. Om maar te zeggen dat het net zoals Facebook één van die vaste waardes is in internetland. Vooral ook een interessante tool om zoekgedrag van mensen en zelfs landen te bestuderen. Want hoe zit het nu eigenlijk, welk automerk wordt het meest ingetypt in België? Wel, BMW gaat met de Belgische prijs lopen in 2016. En ze kunnen er meteen Nederland, Luxemburg, het VK, Duitsland en ongeveer heel Oost-Europa bij rekenen. Om maar iets te zeggen over de populariteit van het merk uit München.

Uitzondering is zoals gebruikelijk Frankrijk, waar Renault de meest gezochte zoekterm is in autoland. De Italianen, die zoeken dan weer op Fiat. Spanje op Seat? Nope, wel op Volkswagen. Niger is het enige land met een extreem dure smaak, want daar is de meest ingetypte auto-zoekterm Bugatti.

google-search-2016-car-brands

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Techno Patat 11:00
afbeelding van Techno Patat

Hyundai in Rusland is toch ook straf, want het is toch een vrij nieuwe populaire constructeur tussen BMW en Toyota gezien...

Piet Andries 10:26
afbeelding van Piet Andries

Vraag is of het zo goed nieuws is als je merk bovenaan prijkt op een kaartje van een onderdelenleverancier (Quikco).

Yvesw 11:07
afbeelding van Yvesw

@Piet: Of om depannagedienst Quick Ruddy te citeren: "Waarom ge zo veel BMW's aan de kant van de weg ziet staan? Er worden er ook veel van verkocht hé mijnheer."

Mathieu 12:50
afbeelding van Mathieu

Googelen is één ding, er effectief een kopen is er een ander. Ik heb ook al gezocht op BMW, maar ik weet ook dat ik er als particulier nooit één zal aanschaffen. Of een Mercedes, of een Audi. Niet dat ik ze slecht vind, maar de portemonnee heeft het daar wat te moeilijk mee. :-)
Trouwens, toen ik hier op Autofans las dat 52% van de nieuw verkochte wagens, leasingwagens zijn, viel ik achterover. Nooit gedacht dat de verkoop in België meer dan de helft leasing zouden zijn. Er is dus duidelijk iets mis in dit land.
Neem dat weg, en die grote Duitsers trekken hier weg uit dit kleine land.
Ik heb niets tegen bedrijfswagen op zich, maar het is er hier wel over.

Techno Patat 01:29
afbeelding van Techno Patat

Leasing is een brede term hé. Ik heb onlangs ook een nieuwe gekocht en oorspronkelijk ging die ook in leasing zitten. De auto ging op mijn naam staan en alles maar in plaats van hem in mijn balans te moeten zetten en lening af te betalen kreeg ik gewoon maandelijks een factuurtje.

Boekhoudkundig gezien was dat iets interessanter, kostprijs lag iets hoger en dan vooral door een irritante Duitser die niet wilde meewerken dus is het dan toch geen leasing geworden. Maar ik kan me inbeelden dat veel zelfstandigen het toch zo doen...

Dat valt dus wel onder leasing, maar niet onder bedrijfswagen :p! En dan heb je nog de private lease die sedert vorig jaar een serieuze comeback maakt...
Al heb je wel gelijk en kan je er zeker van zijn dat 90% van de A4, C klasse en 3-reeks stations dat je ziet een leasing is :-)! Ze hebben ook allemaal dezelfde velgen en quasi dezelfde opties :p!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws