Deze widebody Mercedes 300 CE iets voor jou?

mercedes-300-ce-koenig-01

Niet voor niets werd de E-klasse van de eerste generatie een tank op wielen genoemd. Deze tank in coupé-uitvoering was eigendom van baseballspeler Ken Griffey Jr, kreeg een verbrede bodykit van het Duitse Koenig en staat nu te koop voor zo'n 46.000 euro. Iets voor jou?

Je moet het gewoon toegeven, er hangt een speciaal sfeertje rond de Mercedes W124 van rond de jaren 90. Niet enkel kreeg 'ie toen de term E-Klasse opgeplakt, het uiterlijk kan zowel auto-enthousiastelingen als Oost-Europese maffia bekoren. Met een 3-liter zes-in-lijn met 188 pk als krachtbron in de 300 CE.

Plak er dan ook nog eens een bodykit van Koenig op en je hebt een apparaat dat jaren-90-foutheid schreeuwt. Het achtergrondverhaal van dit exemplaar (eigendom van een bekende baseballspeler) pompt de prijs nog wat naar hoog. 50.000 dollar hoopt de Amerikaanse verkoper er voor te vangen, zo'n 46.000 euro. Aan onze kant van de aarde ben je vlot 20.000 euro kwijt voor een deftig gerestaureerd exemplaar. Al moet je het dan wel zonder bodykit doen natuurlijk...

mercedes-300-ce-koenig
mercedes-300-ce-koenig

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Evo X 15:50
afbeelding van Evo X

Ja, wegens duurzaamste type Mercedes volgens mij, die bodykit hoeft niet.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws