Audi RS 4 Avant doet het met 450 pk aan Porsche-kracht

audi-rs4-avant-all-new-redering-1

Via gelekte info van een dealerpresentatie weten we hoe potent de RS 4 Avant, RS 5 en RS 5 Sportback voor de dag kunnen komen. Zo zullen de Audi's de 2.9-liter biturbo V6 van Porsche gebruiken en het vermogen ervan wat oppompen. Lekker? Lekker!

Het allereerste RS-model van Audi was een samenwerking tussen het merk met de vier ringen en Porsche. Zo'n twintig jaar na datum doen ze dit nog eens fijntjes over. Al neemt Porsche deze keer geen Audi-motor onder handen maar leent Audi gewoonweg een blok van Porsche voor de RS 4 en RS 5. Al weet elke Volkswagen Group-kenner natuurlijk dat Porsche serieus wat geld toegestopt kreeg om een 2.9-liter biturbo V6 te ontwikkelen die dan over de merken heen gebruikt mag worden.

Sub 4 seconden

Een 2.9-liter biturbo V6 dus, die in Audi-land door het leven zal gaan als 2.9 V6 TFSI. Dankzij gegevens van een dealerpresentatie die getipt werden weten we er meteen ook de cijfertjes van. Want doet het blok nog 440 pk in de Porsche Panamera 4S, dan zal hij onder de kap met vier ringen goed zijn voor 450 pk.

Exact evenveel als de 4.2 V8 van de vorige generatie RS 4. Al schopt het nieuw blok een stevige 600 Nm naar de vier wielen daar waar de V8 'amper' 430 Nm in de schaal kon leggen. Sprinttijd naar de honderd? Onder de 4 seconden, voor àlle modellen.

Eerste in lijn is de RS 5 coupé, die waarschijnlijk in Genève vanonder het doek gaat. De RS 4 Avant zal dan later dit jaar in Frankfurt worden tentoongesteld. Een RS 5 Sportback staat ook op de planning, al is daar nog geen lanceringsdatum voor bekend.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Carlos 11:53
afbeelding van Carlos

Wauw een mini RS7als RS5 Sportback. Leuk :-). Kijk er naar uit.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws