Staking tijdens Bobcampagne: geen alcoholcontroles dit najaar?

bob2017

Een stakingsactie bij de federale wegpolitie werpt mogelijk roet in het eten van de bobcampagne dit eindejaar. Via de staking wil politievakbond NSPV aandacht brengen op de jarenlange onderbemanning bij de afdeling.

De bobcampagne is zich volop aan het opwarmen voor de eindejaarsperiode, al kan een stakingsactie de campagne serieus boycotten. De leden van politievakbond NSPV (Nationaal syndicaat van het politie- en veiligheidspersoneel) bij de federale wegpolitie zijn van plan om tussen 15 december en 15 januari sporadisch het werk neer te leggen. Niet toevallig volop in de eindejaarsperiode.

Met die staking wilt de vakbond een duidelijk signaal geven, want volgens de NSPV kamt de federale wegpolitie al jaren met onderbemanning en te weinig auto's. Evenwel staat de vakbond open voor dialoog en is het niet van plan om de gehele bobcampagne plat te leggen. Belangrijk, want de federale wegpolitie zal zo'n 50.000 van de 250.000 alcoholcontroles op zich nemen.

Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) betreurt de actie maar nuanceert dat het 'nog maar( een stakingsaanzegging is. Het is dus niet zeker dat de staking door gaat en wijst er op dat ongeacht het overgrote deel van de controles wel zal doorgaan.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Willy BAUGNIET 12:36
afbeelding van Willy BAUGNIET

Rechtzetting. De politie kan niet STAKEN. Wel actievoeren. De politie moet een minimumbezetting leveren bij opeising.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws