Wat?! Volgende generaties Audi aan de achterwielaandrijving?

audirwd

Dat Dieselgate zijn impact heeft op de Volkswagen Group, we schrijven het bijna dagelijks. Bij Audi hebben ze alvast de beslissing genomen om zelf geen chassis meer te ontwikkelen in de toekomst. Waardoor het MSB-platform van Porsche wel eens onder pakweg de A4 kan belanden. Met motor in de lengte én achterwielaandrijving. Audi, ben jij dat wel?

Het paradepaardje van Audi, het MLB-platform. In de volksmond gekend als de Modularer Längsbaukasten, ofte de moduleerbare langbouwkast. Nee, geen stuk uit Ikea, wel het chassis dat alles van Audi A4, over Porsche Macan tot Audi Q7 van sterkte voorziet. Dat chassis zit pas in haar tweede generatie (MLB2) maar de kans is groot dat het daar bij zal blijven. Het Duitse merk met de vier ringen heeft namelijk te kennen gegeven geen geld meer te investeren in de ontwikkeling van een nieuw chassis.

Het goede nieuws voor Audi? Het zit nog wel zo'n jaartje of 8 gebakken met het MLB2-platform. Al zal het toch nu al moeten starten met de onderhandelingen naar een nieuw platform. Grote kanshebber is het MSB-platform van Porsche. Dat werd gloednieuw ontwikkeld en kan gebruikt worden voor auto's die de motor voorin hebben liggen. Case closed dus. Al hangt er een leuk bijverschijnsel aan dat platform vast, want MSB is opgebouwd rond achterwielaandrijving (en vierwielaandrijving).

Waardoor halverwege volgend decennium Audi's wel eens over achterwielaandrijving kunnen beschikken. Een leuk vooruitzicht... in de hoop dat we tegen dan nog zelf rijden met een Audi.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
jre 15:18
afbeelding van jre

Het meest logische gevolg is volgens mij dat alles onder de A6 op het MQB-platform van Volkswagen komt. De A4 verhoudt zich dan tot de Passat zoals de A3 tot de Golf.

De Ultra-versies van de A4 hebben tegenwoordig reeds geen permanent "quattro"-systeem meer, dus dat is ook geen heilig huisje.

Adriaan 17:45
afbeelding van Adriaan

Dat denk ik ook, ik vrees dat het wishfull thinking is om te gaan hopen dat de volgende a4 achterwiel aandrijving gaat worden terwijl ze het perfecte platform daarvoor in huis hebben. En aangezien er al een hoop audi's zijn die op het mqb platform rond bollen (a3, tt, toekomstige q2) lijkt me het niet meer dan logisch dat ze daarop verder gaan.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws