Apple parkeert Car-project in de koelkast

photo-apple-icar

Techgigant Apple heeft volgens de laatste berichtgeving haar autoproject een stille dood laten sterven. Dat wordt kracht bijgezet door honderden werknemers van het project die een andere job kunnen gaan zoeken.

Na het verdwijnen van een hoop hooggeplaatsten en een aanwervingsstop is het nu blijkbaar compleet over en out voor Project Titan van Apple. Dat project zou er voor moeten zorgen dat de techgigant in 2019 op de proppen kon komen met een elektrische/autonome wagen. Een misschien wat overmoedig project, zo blijkt nu.

Toch werden kosten noch moeiten gespaard, want honderden werknemers vonden hun onderkomen onder het Titan-dak. Van softwareschrijvers tot ingenieurs om het chassis te ontwikkelen. Die honderden werknemers mogen nu evenwel opzoek naar een nieuwe job. Sommigen kunnen dat bij Apple zelf, anderen mogen over de haag sollicitatiebrieven gaan rondsturen.

Een kerngroep blijft en krijgt van Apple tot laat volgend jaar de tijd om de autonome software verder te ontwikkelen. Daarmee wil de techreus dan naar autoconstructeurs stappen om het systeem op de weg te krijgen.

Alvast een verhaaltje in mineur voor Apple. Zou het ook zo gelopen zijn met Steve Jobs nog aan het roer?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws