Audi's pas aangestelde head of Powertrain Development stapt al terug op

audi

De stoelendans met dieselgate als achtergrondmuziek is verre van gedaan bij de Volkswagen Group. Pas aangestelde Audi’s head of Powertrain Development, Stefan Knirsch, stapt al terug op na amper zijn stoeltje warm te hebben gemaakt. Kennis van de sjoemelsoftware ligt mogelijks aan de basis van zijn vertrek.

In januari stapte Ulrich Hackenberg op als hoofdingenieur voor de aandrijflijnen bij Audi. De reden? Zijn naam werd gelinkt aan de ontwikkeling van de ondertussen befaamde sjoemelsoftware op de EA 189 dieselmotor. Audi stelde meteen Stefan Knirsch aan als opvolger. Die verlaat nu nog geen jaar later met onmiddellijke ingang het bedrijf.

Hoewel geen officiële reden meegegeven, werd de man vorige week in Duitse media genoemd bij de ontwikkeling van de sjoemelsoftware voor de 3-liter V6-motoren van de VW Group. Een gerucht dat bevestigd noch ontkracht is. Wel verklaarde Knirsch eerder onder eedaflegging dat hij niet op de hoogte was van de software. Bezweken onder de druk? Toch gesjoemel aan zijn vingers? Wie zal het zeggen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws