Mercedes gaat water op je banden spuiten

mercedes-benz-patent-water

Mercedes heeft in het Verenigd Koninkrijk een aanvraag tot patent ingediend voor een systeem dat water op je banden spuit om zo de temperatuur ervan onder controle te kunnen houden. Een systeem dat ons alvast op de leest geschoeid lijkt voor gerief van AMG.

Het lijkt een contradictie, banden nat maken voor een betere controle. Al gaat Mercedes natuurlijk geen emmers water over je rubber zwieren. In de aanvraag zien we een systeem waarbij water dat van de ramen rolt (lees: tijdens regen) wordt verzameld in een klein bassin en het, indien nodig, via kleine sproeikoppen op je banden kan worden gespoten. Vernuftig zoals ze zijn, de Duitsers, kan het hier zowel over warm als koud water gaan.

Koud water kan er voor zorgen dat oververhitte banden terug naar gebruikstemperatuur worden gebracht, warm water kan tijdens de winter het aanklitten van sneeuw tegen gaan. Al zien wij er één ander groot pretvoordeel in...

AMG.

Want laat ons even dromen van een wereld waarin Mercedes daadwerkelijk dit van de pot gerukt idee in productie neemt. Het resultaat is een mogelijkheid voor de jongens bij AMG om het systeem te (mis)gebruiken om de banden helemaal nat te spuiten tijdens een burnout om zo rubber te sparen en het nog makkelijker te maken voor klanten. Of wat dacht je van een drift-modus waarbij de achterbanden bijna onder water worden gezet? Jep, neem dit maar in productie, Mercedes.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws