Vanaf morgen rijden Tesla's zelf

tesla-model-s-70d-2015_01

Elon Musk, CEO van Tesla, heeft te kennen gegeven dat het bedrijf aanstaande donderdag haar 'Version 7'-software-update zal lanceren. Die moet er voor zorgen dat de Model S bijna op zichzelf kan rijden.

De voorbij weken Tesla-eigenaars zien voorbij zoemen met een krant, smartphone of iPad in de hand? Nee, je was niet gek. Tesla is namelijk al een tijdlang de beta-versie van haar nieuwe software aan het testen bij een select groepje klanten. Daarbij zijn er ook testklanten in België. De software zou nu klaar zijn waardoor hij op donderdag geïnstalleerd kan worden op alle Tesla's die de update kunnen draaien.

Autonoom rijden en parkeren

Wat er juist nieuw is? Tesla treedt nog niet in details, maar na een gesprek met een eigenaar weten we dat het over een nieuwe look gaat voor het infotainmentsysteem en autonome opties... Hopen autonome opties. Zo kan je de Model S (en waarschijnlijk ook de Model X) zelf laten inparkeren in een parkeerplaats. Zonder dat je zelf in de wagen zit. Daarnaast zal de wagen met een druk op de knop automatisch de weg volgen (indien de camera witte lijnen kan lezen) en bij het aanraken van de richtingwijzer zelf van baanvak wisselen op de autostrade zonder dat je een stuurbeweging moet maken.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws