BMW M Performance exhaust system Active Sound: brullen met dieselkracht

bmw-m-performance-diesel-uitlaat_01

BMW heeft een uitlaatlijn ontwikkeld voor de 2, 3 en 4 Reeks die dieselvarianten van wat meer auditief pit voorziet. De Duitsers gaan daarbij verder dan enkel wat gefoefel met klanken via luidsprekers.

Een nieuw uitlaatsysteem om diesels wat lekkerder te laten klinken is niet nieuw, Audi lanceerde haar Audi Engine Sound System Mix al in 2013. Nu heeft BMW zo'n systeem klaar voor een uitgebreid groepje 2, 3 en 4 Reeksen. Met dieselkracht uiteraard.

Het geluid van de uitlaatlijn kan via het Driving Experience-knopje in het interieur worden aangepast. Rijd je in ECO PRO of Comfort, dan zal er zo goed als geen extra lawaai worden geproduceerd. Plaats je alle systemen echter in Sport of Sport+, dan zorgt een luidspreker in de uitlaatlijn voor een versterkt geluid dat naar de carrosserie wordt gestuurd om meer lawaai op te wekken.

bmw-m-performance-diesel-uitlaat

Welke modellen?

BMW zal de klinkende dieseluitlaatlijn aanbieden op de 2 Reeks als 18d, 20d en 25d, op de 3 Reeks als 18d, 20d, 25d, 28d, 30d en 35d en op de 4 Reeks als 18d, 20d, 25d en 30d. Eéntje bestellen? Vanaf september biedt BMW de uitlaatlijn aan. Prijzen zijn er momenteel nog niet.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
chesney 01:07
afbeelding van chesney

Bestaat deze reeds al?

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws