Dit kan wel eens Audi's antwoord zijn op BMW X6

audi-c-bev-concept_02

Nu BMW aan de tweede generatie X6 bezig is en Mercedes de GLE Coupé in de aanbieding heeft is het dringend tijd dat Audi mee gaat spelen in het Afgelijnde SUV-segment. Vrees echter niet Audifielen, want deze gelekte digitale beelden tonen de voorbode van de Q6.

De beelden, vergaard door Duitse media via insiders bij Volkswagen, tonen waarschijnlijk de C-BEV. Een concept die zijn debuut zal maken op het autosalon van Frankfurt in september. Daarenboven is het een concept die de komst van een BMW X6 rivaal moet vorm geven, de Audi Q6 zeg maar. Visueel valt het alvast op dat Audi een nieuwe designer in dienst heeft. Want na de resem lekker ogende Prologue-concepts van Marc Lichte krijgt deze C-BEV wederom een opvallende nieuwe designlijn.

Zo lijkt het dat Audi met de Q6 de lijn tussen SUV en Avant nog wat dichter bij elkaar wilt brengen. Want van een stevig dalende daklijn - zoals bij zijn concurrenten - kan je moeilijk spreken. Qua afmetingen moet je hem naast de Q7 zetten. Want logischerwijs staat deze concept (en de toekomstige productievariant) op het MLB 2-platform.

audi-c-bev-concept

e-tron?

Audi gaf al eerder te kennen dat de Q6 wel eens volledig elektrisch kon worden. Daarvoor gebruikt het de set-up van de R8 e-tron. Specifiek zou het gaan over 500 elektrische pk's en een range van 500 kilometer. Waardoor het merk met de vier ringen niet enkel zijn Duitse broeders maar ook meteen Tesla in het vizier neemt.

Naar aanloop van de IAA in Frankfurt zullen we waarschijnlijk alle info krijgen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws